Bangladesh: 12.000 de oameni au rămas fără adăpost după un incendiu la o tabără de refugiaţi rohingya – VIDEO

BUCUREŞTI | Scris de Leila Bolat | astăzi, 06:02

Un incendiu la o tabără de refugiaţi rohingya, în sud-estul Bangladeshului, a făcut ca 12.000 de oameni să rămână fără adăpost, a anunţat un responsabil, potrivit AFP.

Incendiul a izbucnit duminică după-amiază, în tabăra Kutupalong, una dintre cele mai maari tabere de refugiaţi din lume. Focul a distruus rapid adăposturile din bambus, a declarat Mijanur Rahman, comisar pentru refugiaţi în Bangladesh.

“Au ars aproximativ 2.000 de adăposturi, ceea ce înseamnă că 12.000 de persoane din Myanmar”, a precizat Rahman.

Au fost distruse şi peste 30 de moschei şi 20 de centre de educaţie pentru refugiaţi.

UNICEF said children and families had been “left homeless” after a fire tore through a section of a refugee camp complex in Kutupalong, Bangladesh, on Sunday.

Video: Bangladesh Red Crescent Society via Storyful pic.twitter.com/l1bcWO4voK — Joseph Olbrycht-Palmer (@jolbrychtpalmer) March 6, 2023

A durat trei ore până când focul a ajuns să fie ţinut sub control.

Autorităţile au ordonat o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care a izbucnit focul.

Incendiile sunt frecvente în taberele în care aproape un milion de refugiaţi rohingya trăiesc în condiţii precare. Majoritatea refugiaţilor au fugit de represiunea militară din Myanmar, din 2017.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…