BNP Paribas Personal Finance îşi încetează activităţile din România

BUCURESTI | Scris de Alina Oprea | astăzi, 17:01

BNP Paribas Personal Finance, subsidiară deţinută în totalitate de Grupul BNP Paribas şi jucător în domeniul finanţării consumatorilor din Europa, a anunţat luni demararea procedurilor de sistare a operaţiunilor din România ale diviziei de consumer finance, Cetelem.

”BNP Paribas Personal Finance anunţă demararea procedurilor de sistare a operaţiunilor din România ale diviziei de consumer finance, Cetelem. Cetelem a înaintat către autorităţile de resort documentaţia necesară în vederea încetării activităţii de acordare de credite de consum pe piaţa din România, în conformitate cu procedurile de reglementare”, arată un comunicat.

Cetelem va asigura continuitatea relaţiilor de afaceri cu partenerii şi clienţii în baza contractelor de credit şi carduri aflate în derulare până la rambursarea integrală şi la încetarea obligaţiilor contractuale.

”BNP Paribas Personal Finance îşi ia angajamentul de a îndeplini în totalitate obligaţiile faţă de angajaţi, clienţi, parteneri şi autorităţi de reglementare. Înfiinţată în România în anul 2005 sub brandul Cetelem, BNP Paribas Personal Finance a înregistrat succes din punct de vedere comercial, însă activitatea companiei nu a atins dimensiunea necesară pentru a putea absorbi investiţiile majore în IT necesare pentru o poziţionare competitivă. Prin urmare, BNP Paribas Personal Finance a realizat o analiză strategică pentru a identifica opţiunile existente în interesul clienţilor şi al personalului. Din păcate, nu s-a concretizat procesul de identificare a unui partener financiar care să posede capacitatea de a defini şi a asigura un viitor stabil pentru companie. În consecinţă, BNP Paribas Personal Finance anunţă demararea procedurilor de întrerupere a activităţilor sale în România. Grupul a înaintat către autorităţile de resort documentaţia necesară în vederea încetării activităţii de acordare de credite de consum pe piaţa din România, în conformitate cu procedurile legislative in vigoare”, mai arată comunicatul.

Continuitatea activităţii pentru partenerii şi clienţii ce deţin contracte şi carduri de credit în derulare va fi asigurată până la rambursarea integrală şi încetarea obligaţiilor contractuale.

”În această perioadă provocatoare, Cetelem va acorda, desigur, tot sprijinul necesar angajaţilor săi. Această decizie vizează doar activitatea Cetelem, fără impact asupra altor entităţi ale BNP Paribas, care îşi vor continua operaţiunile şi implementarea planurilor de dezvoltare în România.

Începând cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit – BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucureşti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA şi banca mamă franceză BNP Paribas Personal Finance. După finalizarea procesului de fuziune, activitatea comercială din România a continuat sub brandul Cetelem, cunoscut publicului de credite de consum din România. Compania continuă să ofere servicii de credite de consum în magazin, carduri de credit, credite auto, credite de nevoi personale, fie la locul vânzării, fie la distanţă, prin telefon sau Internet. În cei peste 15 ani de când este prezentă pe piaţa românească, Cetelem a oferit peste 1,8 milioane de credite.

BNP Paribas Personal Finance, subsidiară deţinută în totalitate a Grupului BNP Paribas, este un jucător în domeniul finanţării consumatorilor în Franţa şi în Europa,

 » Mai multe informații aici…