Ciolacu: Participarea întârziată a femeilor la ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriat a costat lumea aproximativ 15% din PIB. Este momentul ca, noi, bărbaţii, să recunoaştem că am fost prea încăpăţânaţi sau prea conservatori

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat, luni seara la Gala „Women in Economy”, că estimările experţilor arată că participarea întârziată a femeilor la ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriat a costat lumea aproximativ 15% din PIB al său. „Sunt convins că este momentul ca, noi, bărbaţii, să recunoaştem că am fost prea încăpăţânaţi sau prea conservatori şi am pierdut prea mult timp”, a adăugat liderul PSD.

„Vă mulţumesc pentru că mi-aţi oferit onoarea de a fi alături de dumneavoastră în această seară. Ştiu că nu e uşor să fii femeie în România şi, pe lângă rolul de mamă şi soţie, să joci rolul de adevărat contabil al familiei. O răspundere grea mai ales într-o perioadă dominată de crize sociale majore, precum în ultimii 2-3 ani, cu pandemie şi război, care au apăsat tot mai puternic pe umerii femeilor. Îmi dau seama că această responsabilitate înmulţită de zeci sau de sute de ori în cazul unei antreprenoare din România de azi atârnă enorm. Şi de aceea, cred sincer, că într-adevăr, aşa cum spune titlul acestei gale, o antreprenoare este o eroină a zilelor noastre! De aceea, daţi-mi voi să mă înclin cu respect în faţa tuturor femeilor-antreprenor din această ţară şi să le spun că noi, bărbaţii, le datorăm imens!”, a afirmat Marcel Ciolacu, uni la Gala „Women in Economy”, ediţia a cincea, eveniment organizat de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF.

El a mai spus că PSD este un partid pentru care egalitatea de gen şi de şanse reprezintă o valoare fundamentală.

„Astă seară însă vin faţa dumneavoastră nu doar ca bărbat, ci ca om politic, lider al unui partid pentru care egalitatea de gen, ca şi egalitatea de şanse, reprezintă o valoare fundamentală a stângii moderne. Sunt un partener al Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin nu doar pentru că este una dintre cele mai active voci publice din ţară în sprijinul egalităţii de gen în societate, în economia românească. Sunt alături de CONAF şi de dvs fiindcă eu cred cu tărie că, doar dacă reuşim să demolăm aceste bariere social-economice dintre oportunităţile de angajare şi recompensa pentru muncă dintre femei şi bărbaţi, putem spera la o dezvoltare echitabilă a societăţii noastre Şi spun asta cu gândul la un recent un raport al Băncii Mondiale care susţine că egalitatea de şanse este efectiv o politică economică extrem de profitabilă! Estimările experţilor arată că participarea întârziată a femeilor la ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriat a costat lumea aproximativ 15% din PIB al său. Sunt convins că este momentul ca, noi, bărbaţii, să recunoaştem că am fost prea încăpăţânaţi sau prea conservatori şi am pierdut prea mult timp. Eu încerc deja să recuperez şi am lansat un prim demers în cadrul administraţiei publice”, a explicat Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a reamintit de proiectul depus de social-democraţi, la finalul anului trecuti, prin care 30% dintre candidaţii de pe liste la alegerile locale să fie femei şi 30% din locurile din consiliile de administraţie ale întreprinderilor de stat să fie ocupate de către femei.

 » Mai multe informații aici…