Ciucă: România are potenţialul de a deveni centrul producţiei europene de materiale necesare energiei regenerabile

BUCURESTI | Scris de News.ro | astăzi, 19:35

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, luni seară, că România are potenţialul de a deveni centrul producţiei europene de materiale necesare energiei regenerabile.

”Compania AE Solar va deschide în ţara noastră o fabrică de panouri solare, investiţie de un miliard de euro. Reprezentanţii companiei mi-au prezentat aceste planuri, în cadrul întâlnirii de azi, de la Palatul Victoria”, a scris, luni seară, pe Facebook, premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat că, încă din acest an, proiectul va ajunge la o capacitate de 2GW, urmând să atingă nivelul de 10GW (o treime din necesarul european) când unitatea va fi operaţională în întregime.

”Guvernul pe care îl conduc va sprijini proiectul prin asigurarea finanţărilor necesare, de la bugetul de stat sau din surse europene”, a mai transmis premierul.

Acesta a mai afirmat că s-a întâlnit şi cu reprezentanţii companiei Mass Global Energy Rom, care a achiziţionat termocentrala Mintia.

”Noul proprietar va investi un miliard de euro, urmând să transforme termocentrala în cea mai mare şi mai eficientă capacitate de producţie a energiei electrice pe gaz din UE. La Mintia se va folosi din plin gazul românesc extras în Marea Neagră. Pe viitor, centrala va integra şi noi tehnologii, precum obţinerea electricităţii din hidrogen”, a mai transmis premierul,

Potrivit acestuia, ”repornirea eficientă a centralei de la Mintia este unul dintre paşii României spre independenţa energetică”.

Nicolae Ciucă apreciază, astfel,  că ”România are potenţialul de a deveni centrul producţiei europene de materiale necesare energiei regenerabile”.

”Ca mare producător regional, vom putea exporta energie atât în Republica Moldova, cât şi către alţi parteneri europeni”, a mai scris premierul pe Facebook.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…