Marius Budăi: Un simulacru de moţiune scrisă de oameni care nu au fost în stare de nimic atunci când au guvernat, care au adus doar sărăcie, foamete şi au închis oamenii în case. Aţi scris o moţiune fix aşa cum aţi guvernat, numai minciuni!

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, în cadrul dezbaterii moţiunii simple care îl vizează că, este ”un simulacru de moţiune scrisă de oameni care nu au fost în stare de nimic atunci când au guvernat, care au adus doar sărăcie, foamete şi au închis oamenii în case, care nu au ajutat nici oamenii, nici mediul de afaceri, făcând praf si pulbere până şi puţinele măsuri de ajutor pe care tot ei le promiseseră”. ”Aţi scris o Moţiune fix aşa cum aţi guvernat, numai minciuni şi nimic bun pentru oameni!”, a mai spus Budăi, el arătând că PSD este cel care a plafonat, prin OUG 59/2017, pensiile speciale, mai puţin pe cele ale magistraţilor, protejaţi de deciziile CCR.

”Mă aflu astăzi aici pentru a răspunde moţiunii simple iniţiate de o coaliţie de strânsură, o coaliţie a zgomotelor, dar cu ZERO soluţii. Mă aflu astăzi aici din respect pentru seniorii acestei ţări, de care dvs v-aţi bătut joc cât timp aţi fost la guvernare. Seniorii merită răspunsuri şi asta voi face astăzi. Dvs  însă ar trebui să vă crape obrazul de ruşine, pentru bătaia de joc şi teroarea la care aţi supus vârstnicii acestei ţări. Da, domnilor! Voi sunteţi cei care nu aţi mărit nicio pensie în 2021. ZERO lei. Atât le-aţi dat voi pensionarilor. Veniţi aici la microfon şi spuneţi-le pensionarilor de ce nu le-aţi dat niciun leu în 2021! Hai, curaj, că slavă Domnului, bani aţi avut. Cu nemiluita”,a spus ministrul în plen. 

Marius Budăi a continuat: ”Aţi împrumutat 200 de miliarde de lei, care nu s-au dus nici în investiţii, nici în pensii, nici în salarii. Vedem acum în dosarele DNA. Aţi avut bani de izolete. Aţi avut bani de măşti neconforme. Aţi avut bani pe care i-aţi furat sau aţi plătit preţuri umflate şi de o sută de ori pentru tot felul de echipamente niciodată livrate. Doar pentru oameni n-aţi avut bani. Pentru seniorii acestei ţări aţi avut doar măsuri aberante şi teroare. Nu v-a păsat dacă au bani de pâine sau de medicamente în pandemie. În schimb i-aţi umilit şi i-aţi obligat să iasă din case doar două ore pe zi. Două ore pe zi, domnilor de la USR. Vă amintiţi?! Eu nu uit. I-aţi umilit când le-aţi închis spitalele şi nu au mai avut unde să se trateze. I-aţi aruncat afară cu perfuzia în mâini sau proaspăt operaţi. Iar pe cei care au pierdut lupta cu boala, le-aţi luat şi ultimul dram de demnitate şi i-aţi îngropat goi în saci de plastic. Asta aţi făcut voi!”. 

Budăi arată că cei care au semnat această moţiune nu au avut niciodată un parteneriat real cu seniorii. ”Nu aţi luat nicio măsură pentru ei. Totul a fost doar în slujba voastră. Nimic pentru părinţii şi bunicii noştri. Nimic pentru oamenii care muncesc din greu în ţara asta. Vreţi să vorbim despre pensii speciale?! Atunci haideţi aici la microfon şi recunoaşteţi că aţi fost doar populişti şi demagogi! Veniţi aici la tribună şi spuneţi-le oamenilor adevărul.

 » Mai multe informații aici…