Ministrul Economiei, întâlnire cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România – Cei doi oficiali au discutat despre situaţia de securitate din regiune şi implicaţiile războiului

BUCURESTI | Scris de News.ro | astăzi, 20:12

Ministrul Economiei, Florjn Spătaru, s-a întâlnit, luni, la sediul ministerului, cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, şi au discutat despre situaţia de securitate din regiune şi implicaţiile războiului.

”Am primit, astăzi, vizita E.S. Kathleen Ann Kavalec, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România pentru a discuta despre relaţiile bilaterale şi parteneriatului strategic dintre cele două state. Situaţia regională necesită o atenţie sporită, iar Ministerul Economiei este interesat de atragerea cât mai multor investitori importanţi pentru ca România să devină un pol de interes pentru marile companii producătoare de tehnică militară modernă”, a scris, luni seară, pe Facebook, Florin Spătaru.

Ministrul Economiei a adăugat că ”poziţionarea industriei naţionale de apărare ca sector strategic este vitală”.

Florin Spătaru susţine, însă, că există, în aceeaşi măsură, preocupare şi pentru dezvoltarea industriei grele, a semiconductorilor şi a industriei chimice.

”Excelenţa Sa şi-a exprimat preocuparea privind stabilitatea, transparenţa decizională şi predictibilitatea cadrului legislativ din România ca principale criterii pentru atragerea investitorilor străini în ţara noastră”, a mai adăugat ministrul.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…