Primarul din Timişoara anunţă o finanţare de 35 de milioane de lei pentru Spitalul ”Louis Ţurcanu”: Copiii vor avea condiţii mai bune şi mai sigure de spitalizare

TIMIŞOARA | Scris de Liliana Iedu | astăzi, 21:27

Primarul Municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă, luni, că s-a obţinut o finanţare de 35 de milioane de lei pentru Spitalul ”Louis Ţurcanu”, astfel încât copiii să aibă condiţii mai bune şi mai sigure de spitalizare.

”Copiii internaţi la Spitalul „Louis Ţurcanu” vor avea condiţii mai bune şi mai sigure de spitalizare. Am câştigat o finanţare de 35 milioane de lei (7 milioane de euro) prin PNRR pentru dotarea clădirii vechi cu aparatură de ultimă generaţie”, a transmis, luni, primarul din Timişoara.

Dominic Fritz a adăugat că prin proiect se vor achiziţiona sisteme specializate pentru sterilizarea aerului, instrumentelor şi a suprafeţelor.

”Va fi dotat laboratorul pentru detecţia microorganismelor care cauzează aceste infecţii nosocomiale, pentru a le combate mai eficient. Sunt incluse şi fonduri pentru un robot chirurgical prin care reducem riscul ca aceşti copii să se infecteze, având timpi de operare şi de tratament postoperator mult mai scurţi”, a mai transmis primarul.

Acesta a precizat că anul acesta au fost alocate 125 de milioane de lei pentru investiţii în spitalele timişorene.

”Le mulţumesc echipelor de la Spitalul de Copii care au lucrat pentru obţinerea acestei finanţări consistente pentru Timişoara. Termenul pentru finalizarea acestei investiţii din PNRR este jumătatea anului viitor”, a adăugat primarul.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…