Prințul Harry: Întotdeauna m-am simțit diferit de restul familiei

Prinţul Harry a declarat că „s-a simţit întotdeauna uşor diferit” faţă de familia sa şi că și mama lui s-a simţit la fel. Ducele de Sussex a spus că s-a temut să-și nu piardă amintirile despre mama sa Diana atunci când a început terapia, scrie BBC.

El a afirmat că s-a asigurat că își va „sufoca” copiii cu afecţiune pentru a evita transmiterea oricăror „traume” sau „experienţe negative” din propria sa educaţie.

Harry a discutat cu dr. Gabor Maté, autor al unor publicații despre traume şi dependenţă. Conversaţia lor, lângă un şemineu, în California, s-a axat pe teme despre „cum să trăiești cu pierderile”, din cartea sa de memorii. Reflectând la răspunsul publicului la carte, ducele de Sussex a insistat că nu este o „victimă” şi a subliniat că nu caută simpatie. El a dezvăluit că după publicarea controversatei cărţi s-a simțit „incredibil de liber”.

„Am simţit că mi s-a luat o greutate uriaşă de pe umerii mei”, i-a spus el doctorului Maté, descriind cartea ca un „act de serviciu” pentru a-i ajuta pe alţii să încalce tabuul despre a vorbi despre problemele de sănătate mintală.

Discuţia de sâmbătă s-a concentrat pe emoţiile şi gândurile prinţului despre sănătatea mintală, dar nu a intrat în discuţiile regale recente, cum ar fi cererea ca Harry şi soţia sa Meghan să părăsească Frogmore Cottage – sau dacă va participa sau nu la încoronarea tatălui său. De asemenea, nu au existat menţiuni despre felul în care familia regală, inclusiv fratele său, s-au simţit în legătură cu memoriile sale.

Prinţul Harry a descris că în copilărie şi adolescenţă „s-a simţit uşor diferit de restul familiei” sale – şi a avut sentimentul că trăieşte într-o „bulă”, din care terapia l-a ajutat să iasă.

Harry a fost întrebat despre copilăria fără îmbrăţişări şi demonstraţii de afecţiune și a răspuns că în cazul copiilor săi, „se asigură că îi sufocă cu dragoste şi afecţiune”.

„Ca tată, simt o responsabilitate uriaşă de a mă asigura că nu transmit nicio traumă sau… experienţe negative pe care le-am avut când eram copil”, a spus el.

A vorbit în mod repetat despre importanţa terapiei, și a afirmat că s-a temut în mod greşit că i-ar afecta sentimentele faţă de mama sa, Diana, care a murit într-un accident de maşină la Paris în 1997, când el avea 12 ani. „Unul dintre lucrurile de care m-am speriat cel mai mult a fost să pierd sentimentul pe care îl aveam faţă de mama mea… oricum am reuşit să mă ţin de mama mea”, a spus Prinţul Harry. Dar el nu pierduse acele sentimente şi ajunsese să-şi dea seama că de fapt ea își dorea ca el să fie fericit, i-a spus Harry lui Gabor Maté.

Prinţul a vorbit despre faptul că îi este „veşnic recunoscător” soţiei sale, Meghan, pe care a numit-o „o persoană excepţională”.

Harry a apărat, de asemenea, utilizarea medicamentelor psihedelice, spunând că l-au ajutat „să facă faţă traumelor şi durerilor din trecut”.

 » Mai multe informații aici…