Românul care a furat sticle de vin în valoare de 1,7 milioane de euro a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare

Un român care are şi cetăţenie olandeză a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare de un tribunal spaniol pentru furtul a 45 de sticle de vin în valoare de aproximativ 1,7 milioane de euro, alături de complicea sa, o fostă participantă la concursuri de frumuseţe din Mexic, informează Agerpres.

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi pentru furt în formă agravată, pedeapsa, în cazul complicei fiind de patru ani de închisoare. Aceştia au fost, de asemenea, obligaţi la plata despăgubirilor către asiguratori, în valoare de peste 750.000 de euro.

Femeia de naţionalitate mexicană, în vârstă de 29 de ani, s-a înregistrat la un hotel de lux din Spania în octombrie 2021 folosind un paşaport elveţian fals.

Fostei participante la concursuri de frumuseţe i s-a alăturat ulterior românul de 47 de ani.

După o cină constând în 14 feluri de mâncare la restaurantul hotelului, cei doi au fost conduşi într-un tur al cramei.

La scurt timp după ora 02:00, ea a comandat o salată în cameră, distrăgând atenţia singurului membru al personalului de noapte şi oferindu-i ocazia complicelui său să ia o cheie electronică de la recepţie.

După ce el nu a reuşit să intre în cramă deoarece luase cheia greşită, femeia a încercat o nouă diversiune, comandând un desert.

Bărbatul a reuşit să ia o cheie „master” şi să intre astfel în cramă, unde a umplut rucsacul cu 45 de sticle – inclusiv o sticlă unică cu vin vechi, din secolul al XIX-lea, în valoare de 350.000 de euro. Pe lângă acestea, el a pus în rucscac două pungi cu prosoape pentru a preveni zgomotul produs de sticle.

Cuplul a părăsit hotelul înaintea zorilor şi a fugit rapid din Spania. Cei doi au vizitat ulterior mai multe ţări europene, inclusiv România, reuşind însă să dispară atunci când anchetatorii erau pe cale să le dea de urmă.

După ce au fost căutaţi timp de nouă luni în Europa, cei doi au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră în timp ce intenţionau să treacă din Muntenegru în Croaţia.

Editor : D.R.

 » Mai multe informații aici…