Şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat proiectul de reabilitare energetică a Spitalului Judeţean Suceava, realizat prin PNRR, în valoare de peste 13 milioane de euro

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat luni la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţie contractul pentru proiectul de reabilitare energetică a Spitalului Judeţean Suceava, finanţat prin PNRR, valoarea lucrărilor depăşind suma de 13 milioane de euro.

”Am semnat astăzi la Bucureşti contractul de finanţare pentru proiectul pe fonduri europene pentru reabilitarea energetică a Spitalului Judeţean Sfântul Ioan cel Nou Suceava. Valoarea proiectului este de peste 13 milioane de euro, respectiv 65,726 milioane de lei şi este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă PNRR, Componenta C5 – Valul Renovării”, a scris pe Facebook şeful Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, suprafaţa totală care va fi renovată este de 25.500 metri pătraţi. Vor fi realizate lucrări de reabilitare termică a anvelopei, va fi schimbată centrala termică pe gaz cu centrală termică pe gaz în cogenerare şi vor fi montate termostate electronice în fiecare încăpere.

De asemenea, vor fi înlocuite corpurile de iluminat cu sisteme tip led şi vor fi montate baterii cu fotocelulă în băi.

Totodată, vor fi montate ventilatoare cu recuperare de căldură în încăperi, urmând a fi instalate panouri fotovoltaice pentru iluminat.

Flutur susţine că această modernizare va duce la creşterea gradului de siguranţă şi la reducerea cheltuielilor cu iluminatul şi încălzirea.

Şeful CJ Suceava a mai precizat că în acest an vor fi realizate mai multe investiţii în sănătate, instituţia finanţând construirea unui Spital de Oncologie la Suceava, cu 83 de paturi, în valoare de peste 50 de milioane lei, pentru care au demarat procedurile de începere a lucrărilor. 

Gheorghe Flutur a mai anunţat că tot luni a fost depus la finanţare şi proiectul „Acces rutier şi pietonal prin pasaj subteran la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava”. 

”Este vorba de un pasaj subteran de 200 de metri, rutier şi pietonal, între Spitalul Vechi şi UPU. Printre avantajele acestui pasaj subteran în zonă se numără asigurarea accesului în condiţii bune de siguranţă şi confort atât a mijloacelor mobile de intervenţie, cât şi a pacienţilor, asigurarea legăturii directe între corpurile spitalului, îmbunătăţirea serviciilor medicale, îmbunătăţirea traficului în zonă şi reducerea emisiilor de CO2, sporirea siguranţei pietonilor prin realizarea traversării bulevardului cu ajutorul ascensoarelor şi al pasajului subteran”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…