Un oraș mic în care toată lumea cunoaște pe toată lumea, pentru că toți oamenii de acolo locuiesc în același bloc. Pare greu de imaginat, dar aceasta e realitatea într-o localitate din Alaska. Are o populaţie de doar 217 oameni și este înconjurată de pustietate, iar singura cale de acces este un tunel lung de patru kilometri, săpat prin munte.
Localnic: Este un orășel ciudat pentru că e o singură cale de intrare și de ieșire.
Jurnalist CBS Sunday Morning: Nu e pentru toată lumea, corect?
Localnic: Nu, chiar nu e pentru toată lumea.
Este cel mai lung tunel din America de Nord, iar noaptea, la ora 22.30, se închide, lăsând orașul complet izolat până dimineață. Totuși, oamenii spun că nu-i afectează deloc.
Localnic: Te poți gândi: „O, doamne, tunelul este singura cale de ieșire. Dacă este o urgență și nu pot să ies? Eu m-am obișnuit”.
Localnic: Oamenii cred că e ciudat.
Jurnalist CBS Sunday Morning: Dar este?
Localnic: Chiar nu este.
Jurnalist: Dacă e să folosesc un cuvânt, atunci e magic.
Blocul are 14 etaje și a fost construit în 1953, în timpul Războiului Rece, cu scopul de a servi drept cartier general pentru Corpul de Ingineri ai Armatei SUA. Era un bun punct strategic datorită locației izolate, a portului și rutei feroviare.
Şi mai interesant este că blocul mai joacă rolul de hotel, secție de poliție, magazin alimentar, clinică, biserică, centru comercial și școală
Este un adevărat labirint jos aici. Aici a fost și o închisoare. Pe aici se ajunge la școală. Uite, arată o femeie.
Acestea sunt și sursele de venit pentru 75% din populație. Și, cu toate că pare o viață grea, locuitorii sunt mulțumiți și își iubesc orașul.
Localnic: Vreau ca oamenii să știe că este un loc frumos și unic în felul lui. Înainte de al judeca, trebuie să vii în vizită.
Editor : G.M.