9 martie – Ziua comemorării Deţinuţilor Politici Anticomunişti. Slujbe de pomenire în toată țară, anunță Patriarhia Română

9 martie – Ziua comemorării Deţinuţilor Politici Anticomunişti. Slujbe de pomenire în toată țară, anunță Patriarhia Română – Foto arhivă DC News

O serie de slujbe de pomenire a celor care au pătimit în timpul regimului comunist ateu, apărând credinţa în Dumnezeu şi demnitatea poporului român, vor fi săvârşite, joi, de Ziua comemorării Deţinuţilor Politici Anticomunişti, în centrele eparhiale la îndemnul Patriarhiei Române.

‘Biserica Ortodoxă Română îşi arată constant preţuirea faţă de foştii luptători şi deţinuţi politici din timpul regimului comunist care sunt şi trebuie să rămână modele autentice de curaj, demnitate, statornicie în credinţă şi patriotism. Pe aceşti luptători români pentru credinţă şi libertate, Biserica îi pomeneşte la fiecare Sfântă Liturghie, alături de eroii din toate timpurile şi din toate locurile, deoarece s-au jertfit în lagăre şi în închisori pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român’, precizează Patriarhia Română.

Potrivit sursei citate, Ziua de 9 martie, zi de pomenire în calendarul ortodox a celor 40 de Mucenici din Sevastia, este în mod semnificativ şi Ziua comemorării Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989.

‘Această zi este dedicată celor care au luptat, cei mai mulţi până la moarte, îndurând cumplite suferinţe în închisorile comuniste de exterminare, împotriva instaurării în România a unui regim politic totalitar şi agresiv anticreştin. În semn de neuitare şi recunoştinţă, ne rugăm în această zi pentru odihna sufletelor celor care au murit iubindu-şi ţara şi poporul greu încercate, rămânând statornici în credinţa pe care regimul comunist a încercat să o smulgă sistematic şi brutal din sufletele românilor’, se mai arată în comunicatul Biroului de Presă al Patriarhiei Române.

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

 » Mai multe informații aici…