Alina Gorghiu, la Gala Excelenţei Feminine: Se simte lipsa de femei în multe domenii / Trăim într-o lume cu prejudecăţi, o societate în care misoginismul e la ordinea zilei

BUCURESTI | Scris de News.ro | astăzi, 20:43

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, s-a referit, într-un discurs susţinut cu prilejul Galei Excelenţei Feminine, care a avut loc marţi seară, la lipsa femeii în multe domenii, dar şi la lumea plină de prejudecăţi şi misoginism în care trăiesc femeile. Gorghiu a menţionat că femeile din România nu au încă o influenţă reală, că nu pot schimba politici guvernamentale în favoarea lor şi nici nu sunt lăsare adeseori să ajungă în vârful unor companii.

În debutul discursului său de la Gala Excelenţei Feminine, Alina Gorghiu s-a referit la femeia-simbol şi a dat-o drept exemplu pe Regina Maria.

”Aşteptam acest eveniment! E un moment în care femeia este în prim-plan şi, iată…recompensată pentru contribuţia sa. Faptul că suntem aici, la Palatul Regal, mă duce cu gândul la o femeie-simbol ce ne stă drept exemplu fiecăreia dintre noi…Regina Maria. Ea a dovedit că războiul nu e domeniul acela „masculin”, că „spiritul militar” nu are gen. Şi e ceva ce trebuie să reţinem în aceste momente tulburi, când avem război la graniţă, când există acuzaţii de genocid, când mii de refugiaţi ajung peste tot în Europa”, a afirmat Gorghiu.

Preşedintele Senatului s-a referit la lipsa femeii în unele domenii şi la prejudecăţile cu care femeia se confruntă.

”Avem nevoie de astfel de evenimente pentru că se simte lipsa…lipsa de femei în multe domenii…Că vorbim despre leadership-ul politic sau despre piaţa muncii…se vede cu ochiul liber că lucrurile nu merg bine pentru peste 51% din populaţia României. Chiar şi în 2023, femeile nu au, încă, o influenţă reală … nu pot schimba politicile guvernului în favoarea lor… nu sunt lăsate prea des să ajungă în vârful unor mari companii. Ne confruntăm, zi de zi, cu tot felul de provocări, iar una este că… ne place sau nu să recunoaştem… trăim într-o lume cu prejudecăţi, o societate în care misoginismul e la ordinea zilei. Iar dacă lucrurile continuă aşa…nu ieşim doar noi în pierdere, ci întreaga societate!”, a declarat Gorghiu.

Alina Gorghiu a menţionat că în calitate de om politic a reuşit să ”pună pe hârtie” unele legi neglijate de colegii săi bărbaţi.

”Să ştiţi că a fi femeie m-a ajutat să pun pe hârtie multe legi, în domenii pe care colegii mei bărbaţi tind să le neglijeze! Legea Medierii – un mecanism alternativ pentru soluţionarea conflictului – pentru că femeile caută mereu moduri paşnice de rezolvare a problemelor. Brăţara electronică! – pentru că ştim că violenţa domestică afectează mai ales femeile. Votul la 16 ani, legislaţie pentru depresia post-partum, pentru bolnavii de cancer şi îngrijitorii lor, imprescriptibilitatea torturii, violului şi pornografiei infantile….chiar şi protejarea copiilor de pericolul „păcănelelor”. Toate aceste legi sunt făcute de femei! Experienţa noastră trebuie să se vadă în măsurile statului! Însă acest lucru e imposibil dacă noi, femeile, nu suntem la masa deciziei”, a continuat Alina Gorghiu.

În final, aceasta a anunţat că va lansa un pachet de legi pentru natalitate,

 » Mai multe informații aici…