Ce se intamplă cu mama bebeluşului abandonat într-un şanţ

Mama bebeluşului abandonat într-un şanţ de pe marginea unui drum din judeţul Sibiu nu vrea să-l crească. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu cere decăderea din drepturile părinteşti a mamei. 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu a fost sesizată marţi de către reprezentantul Postului de Poliţie Axente Sever despre găsirea bebeluşului de 5săptămâni, abandonat într-un şanţ pe DJ 141A la intrarea în localitatea Boarta, dinspre Şeica Mare.

Reprezentanţii DGASPC Sibiu au mers la Poliţia Târnava pentru a discuta cu mama şi au constatat că aceasta nu doreşte să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului.

„În momentul de faţă, copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi internat în cadrul Spitalului Municipal Mediaş. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu va institui măsura de plasament în regim de urgenţă a copilului la un asistent maternal profesionist, atunci când starea de sănătate a copilului permite externarea din unitatea medicală. Ţinând cont că acest copil a fost expus celei mai grave forme de neglijenţă, respectiv abandonul de familie, DGASPC Sibiu va solicita decăderea din drepturile părinteşti a mamei”, anunţă DGASPC Sibiu.

 » Mai multe informații aici…