Cum a transformat o tânără din România o plăcere din copilărie făcută de mama ei într-o afacere de succes

„În copilărie, mama mea făcea torturi, iar eu le decoram. Mama făcea cele mai bune torturi, preferatul meu era cel cu frişcă naturală şi frăguţe. Le făcea doar pentru familia noastră, nu pentru vânzare. De la ea am moştenit şi ea mi-a cultivat simţul pentru gusturi deosebite şi fine şi dragostea pentru frumos.” Aşa îşi începe povesteA Casandra Rociu, cea care, din această dragoste insuflată, a creat o afacere în dreptul căreia stă astăzi numele Sucré.

Tot de la mama ei, Casandra a moştenit şi spiritul de antreprenor. Primele idei despre ce înseamnă un business îşi aminteşte că le-au dezbătut în timp ce se delectau cu… o felie de tort. „Îmi aduc aminte că prima discuţie a fost când eram în clasa a noua, tocmai ne mutaserăm într-o casă nouă, cumpărată de mama, şi făceam un tort împreună. Atunci, la o felie de tort, am povestit despre cum ar fi să deschidem o cofetărie ca în Franţa, cu dulciuri fine şi alese.” Anii au trecut şi au purtat-o pe Casandra la Facultatea de Studii Economice din Cluj-Napoca, de unde s-a întors acasă, în Sibiu, pentru a deschide o florărie.

Cum florile nu erau singura ei mare pasiune, afacerea s-a extins rapid şi s-a transformat în agenţie de organizare de evenimente. Timp de opt ani, a creat aranjamente şi decoruri cu flori, iar după naşterea fetiţei, Casandrei i-a reapărut în minte ideea unei cofetării. Şi a început să lucreze la ea. „Am mers în paralel aproape doi ani cu evenimentele şi cofetăria, după care am decis să rămânem doar cu cofetăria. A fost un succes de la început şi presupunea foarte multă implicare. Partea cu evenimentele cerea acelaşi lucru, dar în continuă mişcare, iar eu nu mai eram dispusă să sacrific zile şi nopţi, având un copil mic. A fost o decizie asumată, am închis un business care producea bani, am încheiat o etapă şi am început alta.”

A început Sucré, adică o cofetărie cu dulciuri „naturale, curate şi delicioase”, aşa cum o descrie Casandra Rociu. A pornit cu clasicul ecler, din care există astăzi aproximativ 15 sortimente care se perindă prin vitrine, devenind un produs-emblemă. Portofoliul a continuat însă să se dezvolte, la fel ca businessul, care înseamnă astăzi nu una, ci două cofetării – în Sibiu şi în Cluj-Napoca, cea de-a doua fiind deschisă în noiembrie 2021.

„Îmi place să folosesc ingrediente pure, batoane de vanilie de Madagascar, boabe Tonka, piper roz, piureuri pure de fructe exotice şi locale, ciocolată belgiană de cea mai bună calitate, frişcă naturală şi unt german. Folosim cât mai puţin zahăr, am dezvoltat o linie de produse vegane fără zahăr şi unele fără gluten – sunt doar câteva reţete, dar sunt delicioase. Inclusiv coloranţii din macarons sunt naturali.” În laboratoarele Sucré se produce şi îngheţată artizanală, iar din această primăvară îşi vor face loc în meniu şi pralinele de ciocolată belgiană umplute cu creme diverse, de la aromă de violete la ganache de yuzu (un fruct din familia citricelor) şi trufe negre,

 » Mai multe informații aici…