Doi piloţi morţi în Italia, într-o coliziune în zbor între două avioane militare care participau la o misiune de antrenament, la Guidonia, în apropiere de Roma, anunţă Meloni

guidonia, italia | Scris de Valentin Vidu | astăzi, 16:21

Doi piloţi ai Forţelor aeriene italiene au murit după ce avioanele lor au intrat în coliziune, în zbor, marţi, în apropiere de Roma, anunţă într-un comunicat şefa Guvernului italian, Giorgia Meloni, relatează AFP.

”Vestea morţii celor doi piloţi ai Forţelor aeriene într-un accident aerian care a avut loc la Guidonia, în apropiere de Roma, ne umple de tristeţe”, declară Giorgia Meloni.

Ea a transmis condoleanţe familiilor piloţilor şi Forţelor aeriene italiene.

Cei doi piloţi se aflau la bordul a două avioane de antrenament de tip U-208 şi participau la o misiune de antrenament, au anunţat într-un comunicat Forţele aeriene.

Avionul de tip U-208 este o aeronavă uşoară, cu o singură elice, care poate transporta, în afară de pilot, maximum patru pasageri, la o viteză maximă de 285 de kilometri pe oră.

Cauzele acestei coliziuni în zbor între cele două aeronave erau necunoscute în acest stadiu.

Cele două aeronave, care fac parte a a 60-a Escadră a Forţelor aeriene, au survolat Guidonia Montecelio şi s-au prăbuşit în apropierea aeroportului militar din Guidonia, relatează The Express.

Ele erau însoţite de alte avionae, care nu au fost implicate în accident.

Unul dintre cele două avioane s-a prăbuşit pe o maşină parcată pe o stradă şi a luat foc.

Două clădiri, între care a izbucnit incendiul, au fost evacuate.

O înregistrare video postată online surprinde flăcări şi o coloană de fum negru şi dens.

Italie : Deux avions d’entraînement de l’armée de l’air italienne sont entrés en collision à Guidonia près de Rome, les deux pilotes ont été tués pic.twitter.com/pEMfzDMxSv

— Rebecca Rambar (@RebeccaRambar) March 7, 2023

Al doilea avion implicat în coliziune a căzut pe un teren, în apropiere.

Piloţii au murit blocaţi în epave.

Echipe de salvare şi intervenţie evaluau epavele.

Nu s-au raportat alte victime în acest accident.

”Era deasupra capului meu şi am auzit motorul oprindu-se după o bubuitură”, a declarat un locuitor.

”I-am văzut prăbuşindu-se în faţa ochilor mei. Erau patru avioane”, declară RomaToday o martoră, Simone, îngrozită.

”Unul şi-a pierdut aripa şi a început să se învârtească până a căzut şi a luat foc. Părea că făceau teste de antrenament”, a declarat ea.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…