Emil Boc anunţă că municipalitatea cumpără 18 autobuze electrice, care vor face legătura dintre Cluj-Napoca şi Floreşti / Contract în valoare de 16 milioane de euro / Termen de livrare – 12 luni

CLUJ-NAPOCA | Scris de News.ro | astăzi, 19:10

Primarul municpiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă, marţi, că municipalitatea cumpără 18 autobuze electrice, care vor face legătura dintre Cluj-Napoca şi Floreşti, în baza unui contract în valoare de 16 milioane de euro. A fost deja finalizată licitaţie, iar termenul de livrare este 12 luni.

”Încă 18 autobuze electrice articulate pentru legătura între Cluj-Napoca şi Floreşti, cu finanţare din PNRR. Valoarea contractului: peste 16 milioane euro. A fost adjudecată licitaţia”, a anunţat, marţi, Emil Boc.

Primarul din Cluj-Napoca a precizat că 18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 m şi capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni.

”Licitaţia adjudecată către Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. se ridică la 83.131.020 lei şi cuprinde, pe lângă vehicule, 6 staţii de încărcare rapidă şi 18 staţii de încărcare lentă. Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca – Floreşti şi rutele din municipiu, în funcţie de gradul de necesităţi. Acestea vor avea culoarea mov, la fel ca restul mijloacelor de transport din flota CTP Cluj-Napoca”, a mai precizat primarul.

Potrivit acestuia, pe lângă aceste 18 autobuze deja finanţate prin PNRR, alte 22 de autobuze vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaţionale de finanţare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…