Mehedinţi: Păstrăvării ilegale, depistate de comisarii de Mediu / Acestea erau alimentate din râul Brebina, parte a ariei naturale protejate Geoparcul Platoul Mehedinţi –

DROBETA TURNU SEVERIN | Scris de News.ro | astăzi, 18:49

Garda de Mediu anunţă că a depistat, în judeţul Mehedinţi, patru păstrăvării ilegale, care erau alimentate din râul Brebina, parte a ariei naturale protejate Geoparcul Platoul Mehedinţi. S-au aplicat sancţiuni şi s-a dispus sistarea activităţii până la intrarea în legalitate.

”În urma controlului efectuat de comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi pe raza comunei Obârşia Cloşani, impreună cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale – Apele Române – ABA Jiu şi ariei naturale protejate Geoparcul Platoul Mehedinţi au fost identificate patru păstrăvării cu alimentare din cursul de apă Brebina şi afluenţii acestuia, ce aparţin unor persoane fizice”, a transmis, marţi, Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că deoarece proprietarii de bazine piscicole identificaţi nu deţineau acte de reglementare pentru desfăşurarea activităţii de acvacultură au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 lei şi s-a dispus măsura de sistare a activităţii până la obţinerea actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…