Meta plănuieşte o nouă rundă de disponibilizări care ar putea afecta mii de angajaţi, potrivit unui raport Bloomberg News publicat luni seară

Reducerile de locuri de muncă ar putea începe în această săptămână şi reprezintă o rundă suplimentară de disponibilizări, care se adaugă celor 13% dintre lucrătorii Meta care au fost concediaţi în cadrul unui plan major de reducere a costurilor anunţat în noiembrie, notează CNBC.

Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a indicat anterior că gigantul reţelelor de socializare se va concentra în acest an asupra eforturilor menite să reducă costurile companiei, prezentând anul 2023 ca fiind „Anul eficienţei”. El le-a spus analiştilor în februarie că Meta se concentrează pe „tăierea proiectelor care nu sunt performante sau care ar putea să nu mai fie cruciale” şi că plănuieşte să „elimine straturile de management intermediar pentru a lua decizii mai rapid”.

Eforturile de reducere a costurilor vin într-un moment dificil pentru compania de tehnologie de consum, care a declarat că în trimestrul al 4-lea costurile şi cheltuielile sale au crescut cu 22% de la an la an, la 25,8 miliarde de dolari, în timp ce vânzările totale au scăzut cu 4%, la 32 miliarde de dolari.

Activitatea principală de publicitate online a Meta continuă să se confrunte cu obstacole din cauza unor factori precum o piaţă de publicitate digitală dificilă, efectele persistente ale actualizării de confidenţialitate a iOS din 2021 de către Apple şi concurenţa sporită din partea TikTok, deţinută de ByteDance.

Între timp, compania continuă să investească masiv în dezvoltarea metaversului, despre care Meta consideră că ar putea reprezenta următoarea frontieră pentru informatica de masă. Divizia Reality Labs a companiei, care are sarcina de a construi tehnologiile de realitate virtuală şi realitate augmentată necesare pentru metavers, a adus venituri de 727 de milioane de dolari în trimestrul al patrulea, dar a înregistrat şi o pierdere operaţională de 4,28 miliarde de dolari.

Zuckerberg a declarat că îşi va „asuma răspunderea” pentru planurile de reducere a costurilor anunţate anterior de companie, afirmând că vede concedierile „ca pe o ultimă soluţie”.

„Restructurăm echipele pentru a ne creşte eficienţa”, a declarat Zuckerberg în toamna anului trecut, când Meta a anunţat concedieri: „Dar aceste măsuri nu ne vor aduce cheltuielile la nivelul creşterii veniturilor noastre, aşa că am luat, de asemenea, decizia dificilă de a concedia oameni”.

 » Mai multe informații aici…