Microsoft introduce tehnologia din spatele ChatGPT în instrumente destinate dezvoltatorilor

Microsoft a combinat luni tehnologia din spatele ChatGPT cu Power Platform, care permite utilizatorilor să dezvolte aplicaţii cu puţină sau fără codificare, aceasta fiind cea mai recentă integrare a inteligenţei artificiale în produsele sale, transmite Reuters.

Marile companii tehnologice, de la Alphabet la Baidu, accelerează integrarea AI generativă – tehnologie care a câştigat popularitate pentru capacitatea sa de a genera răspunsuri de tip uman la interogări – în ofertele lor.

Compania a declarat că o linie de instrumente de business-intelligence şi de dezvoltare a aplicaţiilor din cadrul Power Platform, inclusiv Power Virtual Agent şi AI Builder, a fost actualizată cu noile capabilităţi.

Power Virtual Agent, un instrument pentru companii pentru a construi chatbot, se poate conecta acum la resursele interne ale companiei şi genera rezumate ale rapoartelor săptămânale şi al întrebărilor clienţilor.

Microsoft a adăugat, de asemenea, capabilităţi generative de inteligenţă artificială la AI Builder, care permite companiilor să automatizeze fluxurile de lucru şi a lansat o nouă versiune a platformei sale de management al afacerilor Dynamics 365, bazată pe tehnologie.

Dynamics 365 Copilot, cea mai recentă versiune a instrumentului Microsoft care include o serie de aplicaţii pentru vânzări, servicii pentru clienţi şi marketing, integrează AI pentru a automatiza anumite sarcini precum colectarea şi analiza datelor sau crearea unei campanii de e-mail, printre alte capabilităţi.

Microsoft a mai spus luni că directorul general Satya Nadella va găzdui un eveniment pe 16 martie pentru a discuta despre ”reinventarea productivităţii cu AI”.

Compania a anunţat până acum actualizări AI pentru popularul său sistem de operare Windows şi motorul de căutare Bing, dar nu încă pentru suita sa de productivitate Office, care include Word şi Excel.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…