Ministrul britanic de Interne Suella Braverman dă asigurări în Parlament că un proiect de lege care le interzice migranţilor clandestini să ceară azil în regat respectă dreptul internaţional

Guvernul britanic dă asigurări marţi că proiectul său de lege care le interzice migranţilor intraţi în mod ilegal pe teritoriul britanic să ceară azil respectă dreptul internaţional, în pofida unor critici ale multor asociaţii de ajutorarea refugiaţilor, relatează AFP.

”Am încredere în faptul că proiectul este compatibil cu obligaţiile noastre internţaionale”, a declarat ministrul britanic de Interne Suella Braverman în Parlament, unde a prezentat acest proiect de lege.

‘They will not stop coming here until the world knows that if you enter Britain illegally you will be detained and swiftly removed.’

Home Secretary Suella Braverman outlines measures aimed at curbing illegal migration.

GB News on YouTube https://t.co/Wa58gYGZwF pic.twitter.com/XkBYD2SqWu

— GB News (@GBNEWS) March 7, 2023

Ea a dat asigurări, însă, că nu poate să spună în mod ”definitiv” dacă această legislaţie internaţională respectă legea britanică a drepturilor omului.

Ea a anunţat că s-au deschis discuţii în acest sens la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…