Primărie din judeţul Buzău, amendată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu, din cauza deşeurilor aruncate la întâmplare / Aceeaşi situaţia fusese constatată şi la ultimul control, măsurile de remediere nefiind îndeplinite

BUCURESTI | Scris de News.ro | astăzi, 17:35

Primăria Smeeni din judeţul Buzău a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu cu 50.000 de lei, din cauza deşeurilor aruncate la întâmplare. Aceeaşi situaţia fusese constatată şi la ultimul control, măsurile de remediere nefiind îndeplinite.

”Urmare a solicitării Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu din data de 2 martie 2023, de verificare a amplasamentelor pe care au fost identificate depozitări ilegale de deşeuri, în cantităţi semnificative, anexând lista cu UAT-urile pe care se regăsesc aceste amplasamente, comisari din cadrul GNM CJ Buzău, au efectuat o inspecţie în teren în data de 06.03.2023 la UAT Smeeni, constatând că pe raza localităţilor Călţuna, Albeşti şi Lucieni, există aceleaşi depozite de deşeuri amestecate (de grajd, menajere, reciclabile şi resturi vegetale), care au fost identificate şi la controlul anterior din anul 2022”, a transmis, marţi, Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că, deoarece UAT Smeeni nu a realizat măsura impusă anterior privind desfiinţarea celor trei depozite de deşeuri neconforme, comisarii de mediu au aplicat sancţiune contravenţională – amendă, în valoare de 50.000 lei.

”S-a impus măsura salubrizării terenului afectat de depunerile de deşeuri cât şi transportarea deşeurilor la agenţi economici autorizaţi în vederea valorificării/ eliminării acestora”, a mai transmis sursa citată.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…