Rafila, despre achiziţia de vaccinuri anti-COVID: încercăm să economisim resursele publice

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit despre obligaţiile României privind achiziţionarea de doze de vaccin anti-COVID. Încercăm să facem astfel încât să economisim resursele publice, a spus demnitarul luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Rafila a spus că subiectul va fi dezbătut într-o întâlnire a miniştrilor sănătăţii din UE.

„Este vorba despre obligaţii stabilite printr un contract comercial, încercăm să facem astfel încât să economisim resursele publice”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Totuşi, ministrul a recunoscut că statul nu poate renunţa la contract decât dacă va exista un aranjament între producători şi Comisia Europeană, care a semnat documentul cu acordul statelor membre.

„Trebuie să găsim o soluţie responsabilă pentru această problemă care este foarte serioasă… care aruncă o undă de neîncredere asupra programelor de vaccinare”, a precizat Rafila.

Potrivit documentelor, statul român ar trebui să primească 39 de milioane de doze de vaccin anti-COVID în 2022 şi 2023. România a primit circa 8 milioane de doze anul trecut, dar nu a recepţionat nici una din cele 19 milioane care ar trebui să fie livrate în 2023.

 » Mai multe informații aici…