Un român şi iubita sa, fostă participantă la concursul Miss Mexic, au furat dintr-un hotel 45 de sticle cu vin valorând 1,6 milioane de euro. Justiţia din Spania i-a condamnat la patru ani de închisoare şi despăgubiri – VIDEO

CACERES, Spania | Scris de News.ro | astăzi, 02:29

Un român care are şi cetăţenie olandeză, Constantín Dumitru, în vârstă de 49 de ani, şi partenera sa, Priscila Guevara, în vârstă de 28 de ani, fostă participantă la Miss Mexic, au fost condamnaţi de un tribunal spaniol la patru ani de închisoare şi plata unor despăgubiri de peste 750.000 de euro pentru că au pus la cale furtul a 45 de sticle de vin nobil dintr-un hotel din Caceres, considerate adevărate „bijuterii”. Prada valora 1,6 milioane de euro, relatează „El Pais”.

Jaful a avut loc în primele ore ale zilei de 27 octombrie 2021, dar cei doi au pus la cale operaţiunea cu meticulozitate, după ce în prealabil au studiat bine terenul şi au făcut cel puţin trei vizite anterioare la hotelul Atrio din Caceres. În timp ce tânăra i-a distras atenţia angajatului de la recepţie cu cereri insistente pentru room service, complicele ei a furat cheia care deschidea crama de la restaurantul hotelului şi de acolo a furat 45 de sticle cu vin, pe care le-a băgat într-un rucsac şi în două genţi mari.

Judecătorii au considerat că cei doi se fac vinovaţi de furt calificat „de o gravitate deosebită”, infracţiune pentru care au fost condamnaţi la închisoare şi la plata unei despăgubiri comune de 753.454 de euro pe care trebuie să o plătească restaurantului.

Vinurile aveau o valoare de 1,6 milioane de euro. Cel mai scump, un Chateau d’Yquem din 1806, avea un preţ a la carte de 350.000 de euro, fiind un exemplar unic în lume.

Românul, care are „un lung cazier judiciar”, potrivit El Pais, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, în timp ce complicea sa a primit o pedeapsă de patru ani. Condamnaţii pot ataca decizia în apel.

Potrivit faptelor din dosar, cei doi au filat restaurantul în timpul verii pentru a plănui jaful. După ce au studiat terenul, au decis ca femeia să se cazeze la hotelul Atrio din Cáceres pe 26 octombrie 2021. S-a cazat cu un paşaport elveţian fals şi având un rucsac gol. În aceeaşi seară, Constantin Dumitru a sosit la cină şi a rămas la ea, fără să se înregistreze. După o cină copioasă, au urcat în cameră şi acolo a început teatrul. Priscila Guevara a început să sune insistent la recepţie în toiul nopţii, începând cu ora locală 2:10, cerând o salată şi întrebând în repetate rânduri cât timp va dura până va fi servită.

Angajatul de serviciu de la recepţie a refuzat iniţial să se ocupe de comandă, pentru că era singur, nu putea să plece de la post şi, în plus, a fost surprins de cerere, întrucât clienta luase cina având un meniu de degustare cu 14 feluri de mâncare. În cele din urmă, angajatul a cedat şi a pregătit salata, lăsând recepţia liberă timp de 20 de minute. A fost suficient pentru ca Dumitru să fure dintr-o cutie ceea ce el credea că este cartela electronică pentru deschiderea cramei.

 » Mai multe informații aici…