Cătălin Drulă: Şefii ASF şi cei care i-au pus în funcţii să explice românilor de ce le creşte poliţa RCA cu aproape 40%

Preşedintele USR Cătălin Drulă solicită PSD şi PNL să nu îl mai ascundă pe preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi să îl lase să vină în Parlament pentru a explica românilor de ce cresc poliţele RCA în 2023 cu până la 40%, după majorările substanţiale de anul trecut. El a adăugat că USR va depune un proiect de lege pentru restructurarea ASF, astfel încât această instituţie cheie să devină funcţională şi să poarte răspunderea pentru domeniul pe care trebuie să-l reglementeze.

„Guvernarea lui Ciolacu şi Ciucă duce la explozia tuturor preţurilor, inclusiv a poliţelor RCA. Şefii ASF şi cei care i-au pus în funcţii să explice românilor de ce se întâmplă acest lucru şi ce au făcut pentru a preîntâmpina situaţia. Au privit impasibili la problemele de pe piaţa asigurărilor, au fost complici la prăbuşirea City Insurance, iar acum suferă toată piaţa şi românii. USR i-a cerut preşedintelui ASF, Nicu Marcu, să dea explicaţii în Parlament de mai bine de o lună, dar acesta se ascunde. La fel ca cei care l-au pus acolo, şeful ASF manifestă un dispreţ total faţă de români şi problemele lor reale”, a afirmat Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Prin intermediul deputaţilor Pollyanna Hangan şi Mihai Botez, USR a solicitat, la începutul lunii februarie, chemarea la Comisia de Politică Economică, Reformă şi Privatizare din Camera Deputaţilor a preşedintelui ASF. Autoritatea pe care acesta o conduce putea previziona, dacă nu preîntâmpina în totalitate, dezastrul produs în 2022 pe piaţa asigurărilor din România.

Totodată, prin intermediul senatoarei Silvia Dinică, USR a solicitat ASF răspunsuri la mai multe întrebări, printre care unele legate de controalele efectuate la companiile City Insurance şi Euroins, în condiţiile în care falimentul City Insurance a condus la creşterea preţului poliţelor RCA cu 71% în 2022, conchide sursa citată.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…