(P) Viorica Păcurar, NN Asigurări de Viaţă: „Cei care se gândesc la o carieră de consultant financiar e important să îşi dorească, în primul rând, să aibă un impact în vieţile oamenilor”

Viorica Păcurar a pornit în viaţa de adult cu o pasiune pentru chimie şi ştiinţe exacte, însă a descoperit la scurt timp domeniul financiar, iar astfel a început călătoria ei în domeniul asigurărilor. Ce responsabilităţi presupune rolul de director vânzări retail şi corporate la NN Asigurări de Viaţă şi de ce recomandă ea un parcurs profesional în domeniul în care ea şi-a construit cariera?

„Am văzut potenţial în asigurări prin prisma convingerii mele personale că sunt o necesitate şi merită cel puţin să ne gândim la neprevăzut şi, în loc să ducem singuri grija riscurilor, mai bine găsim un partener cu care să le împărţim”, descrie Viorica Păcurar motivele pentru care a fost atrasă de acest domeniu. Prima dată a interacţionat cu domeniul din rolul de manager de agenţie NN, postură din care a setat de la zero agenţii de asigurări, dezvoltând echipe performante de consultanţi şi manageri şi, în timp, a evoluat către roluri de conducere la nivel regional şi naţional. Povesteşte că i-a făcut plăcere să se implice în construirea reţelei extinse de vânzări şi şi-a pus amprenta şi asupra dezvoltării portofoliului de soluţii de asigurări de viaţă, asigurări de sănătate şi pensii private.

În prezent, Viorica se dedică în continuare extinderii reţelei de vânzări şi dezvoltării oamenilor din echipă: „În cazul meu, contează să fiu într-un loc în care pot să fiu eu, în care să pot lucra în acord cu valorile mele. Din acest punct de vedere, pot sa spun ca NN este locul meu, fiind o companie inovatoare, care pune accent pe oameni şi pe educaţie, pe implicarea în societate, având un set de valori puternice şi de la care nu se abate”. Şi pentru că personalul se împleteşte întotdeauna cu profesionalul, adaugă că aici a putut să dezvolte relaţii deschise şi solide cu oamenii din jurul ei, să construiască parteneriate de lungă durată cu oamenii din echipele cu care lucrează şi interacţionează şi să dezvolte împreună un mediu în care fiecare este încurajat să evolueze şi să se dezvolte, în acord cu dorinţele şi priorităţile sale.

„Recomand această călătorie alături de NN fiecărei persoane la început de drum care găseşte motivaţia în a lucra cu oamenii, care îşi doreşte să evolueze personal şi profesional într-o echipă de top şi care este pasionată de domeniul financiar. Fiecare persoană care îndeplineşte aceste criterii întruneşte deja setul minim de condiţii necesare pentru dezvoltarea unei cariere cu impact real în vieţile oamenilor din jur”, descrie ea motivele pentru care încurajează şi potenţiali alţi candidaţi să i se alăture în acest domeniu.

Apoi, punctează Viorica, această călătorie trebuie privită pe termen lung: „Nu trebuie să ne uităm doar la nevoile de moment, ci şi la modul în care rolul nostru răspunde nevoilor pe viitor, astfel încât să putem face lucruri care ne împlinesc şi personal, iar la sfârşitul zilei să simţim că am făcut ceva bun, că am lăsat o amprenta în vieţile celor cu care am interacţionat. Odată ce descoperă că acest domeniu li se potriveşte,

 » Mai multe informații aici…