Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor Kevin McCarthy refuză o invitaţie în Ucraina a lui Zelenski

Preşedintele republican al Camerei americane al Reprezentanţilor Kevin McCarthy refuză o invitaţie de a efectua o vizită în Ucraina a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează CNN.

Volodimir Zelenski l-a invitat pe Kevin McCarthy în Ucraina, pentru a vedea situaţia la faţa locului, în contextiul în care în Partidul Republican există disensiuni privind susţinerea în continuare a Ucrainei în război împotriva Rusiei.

In an exclusive interview with CNN’s Wolf Blitzer, Ukrainian President Volodymyr Zelensky invites House Speaker Kevin McCarthy to visit Ukraine to see the situation on the ground firsthand https://t.co/4bGc3UHLgU pic.twitter.com/0G9WCJHykA

— CNN Politics (@CNNPolitics) March 8, 2023

”Domniul McCarthy trebuie să vină aici să vadă ce facem, ce se întâmplă aici, ce ne-a făcut războiul, ce oameni luptă acum, cine luptă acum. Iar după aceea să-şi dea cu părerea”, i-a spus Zelenski într-un interviu lui Wolf Blitzer de la CNN.

McCarthy a declarat CNN, marţi, când a aflat despre invitaţie, că nu intenţionează să viziteze Ucraina.

Însă el l-a criticat pe preşedintele american Joe Biden că nu ajutat destul de rapid Ucraina.

Reprezentantul republican din California a subliniat în trecut că susţine Ucraina, dar nu şi un ”cec în alb”.

El a reiterat această declaraţie marţi, în pofida faptului că statul american verifică fondurile alocate Ucrainei.

”Cred că preşedintele McCarthy nu a vizitat niciodată Kievul sau Ucraina şi cred că l-ar ajuta în poziţia sa”, a declarat Zelenski.

Kevin McCarthy, liderul majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor este nevoit să ţină cont de părerile opuse din interiorul partidului său cu privire la trimiterea unor ajutoare suplimentare Ucrainei.

Ucraina se bucură de o amplă susţinere în Congres, atât a republicanilor., cât şi a democraţilor, însă unii reprezentanţi republicani cer ca Statele Unite să nu mai furnizeze niciun ajutor suplimentar Kievuului.

”Atunci când denmocraţii şi republicanii vin la noi, văd rădăcinile aprovizionării – fiecare obuz, fiecare glonţ, fiecare dolar”, a subliniat Zelenski.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…