Scandalul stimulatoarelor cardiace refolosite: Un deputat USR anunţă că a depus plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila, pentru că îl menţine în funcţie pe directorul spitalului Sfântul Spiridon Iaşi

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru că îl menţine în funcţie pe actualul manager al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, Dan Dimofte.

Emanuel Ungureanu a afirmat miercuri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Spitalului Sfântul Spiridon, referindu-se la cazul stimulatoarelor cardiace refolosite după ce au fost recoltate de la persoane decedate, că nu doar medicul Dan Tesloianu este vinovat, ci toţi cei care ştiau că se practică acest lucru.

Deputatul USR afirmă că la Iaşi a fost un război între două găşti, care au ştiut că se întâmplă lucruri grave, dar au tăcut.

”Ce au făcut managerii de la spitalul din Iaşi din ultimii ani? Dincolo de ceea ce aţi auzit în spaţiul public despre medicul Dan Tesloianu, actualul manager Dan Dimofte a avut atribuţii directe în supravegherea actului medical încă din anul 2018. El nu poate fi exclus din răspunderea pe care o are. Eu vă spun că şi la operaţiile de cataractă din acest spital s-au refolosit dispozitive, unele şi de 40 de ori, când acestea trebuiau utilizate o singură dată. Catastrofa care s-a declanşat aici brusc are la bază un război între găşti care au ştiut că se întâmplă aceste lucruri grave şi au tăcut. Responasbilii de dezastru sunt toţi cei care au ştiut despre aceste nereguli şi au tăcut”, a afirmat deputatul USR, Emanuel Ungureanu.

El a precizat că Dan Dimofte i-a reclamat pe medicul Tesloianu şi pe fostul manager al spitalului Ioan Bârliba ca să îi ia locul, nu pentru că îi păsa de pacienţi. 

”Dacă pe fostul director medical Dimofte îl interesa soarta pacienţilor ar fi spus în 2019 despre nereguli. Au tăcut toţi, s-au certat între ei pe şpagă şi acuma o gaşcă se preface că nu ştia ce face cealaltă gaşcă. Toate găştile de aici ştiau că se luau dispozitive de la pacienţi morţi, pentru că le luau din alte centre universitare. Şi Timişoara ştia, şi Clujul ştia. Probleme nu sunt doar la Iaşi, ci şi în alte spitale. Doctorul Tesloianu nu făcea ceva ce nu ştiau ceilalţi că se face. Tesloianu nu este primul care ar lua şpagă. Parchetul General a spart o bubă şi e bine că face asta, dar să nu se oprească aici. Nu ne facem bine dacă îi lăsăm pe cei care fac inspecţiile şi controalele de la Casa de Asigurări să nu răspundă în faţa legii”, a mai afirmat deputatul Ungureanu.

El a anunţat că în cursul zilei de marţi a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva Ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila pentru că ”îl menţine ilegal în funcţie pe actualul manager al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, Dan Dimofte”.

De asemenea, deputatul USR a anunţat că a depus plângere împotriva directorului general economic al Ministerului Sănătăţii, Georgeta Bumbac,

 » Mai multe informații aici…