Şeful CNAIR anunţă drum de patru benzi care va asigura conexiunea rutieră dintre depoul tramvaiului 41 şi Prelungirea Ghencea / Cristian Pistol: Creează premisele construcţiei ulterioare a unei linii de tramvai pe Prelungirea Ghencea

BUCURESTI | Scris de News.ro | astăzi, 18:43

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, anunţă, miercuri, că se va realiza drum cu patru benzi care va asigura conexiunea rutieră dintre depoul tramvaiului 41 şi Prelungirea Ghencea. ”Creează premisele construcţiei ulterioare a unei linii de tramvai pe Prelungirea Ghencea”, a transmis Pistol.

”Am transmis astăzi la ANAP documentaţia pentru drumul la 4 benzi care va sigura conexiunea rutieră dintre depoul tramvaiului 41 şi Prelungirea Ghencea (în zona Pasajului Domneşti)! Contractul pentru proiectarea şi execuţia acestui proiect va avea o durată de 48 luni din care 2 luni sunt alocate proiectării, 10 luni execuţiei lucrărilor şi 36 de luni garanţia de bună execuţie”, a scris, miercuri, pe Facebook, Cristian Pistol.

Şeful CNAIR a precizat că proiectul are un rol important în modernizarea reţelei de transport din zona de sud-vest a Capitalei şi creează premisele construcţiei ulterioare a unei linii de tramvai pe Prelungirea Ghencea.

Cristian Pistol afirmă că acest obiectiv va fi complementar altor proiecte dezvoltate ulterior de autorităţile din Bucureşti, inclusiv linie de tramvai.

Conceptul integrat urmăreşte sporirea capacităţii de transport, creşterea siguranţei rutiere, reducerea timpului de călătorie şi creşterea gradului de asigurare a serviciului public de transport persoane pentru zonele greu accesibile.

”În prezent pe Prelungirea Ghencea traficul auto se desfăşoară pe doar 2 benzi de circulaţie, cel pietonal pe trotuare înguste, transportul în comun nu are benzi dedicate, alveolele staţiilor de autobuz sunt subdimensionate”, a mai transmis Cristian Pistol.

Acesta a precizat că sursa de finanţare pentru acest contract va fi asigurată prin Fonduri Externe Nerambursabile.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…