S&P a redus ratingul de credit al Nissan Motor la nivelul junk, nerecomandat investiţiilor

Ratingul de credit al Nissan Motor a fost redus marţi de către S&P Global Ratings la nivelul junk, nerecomandat investiţiilor, din cauza perspectivelor de profit negative, sub aşteptări, ale producătorului auto japonez în anul 2023, transmite Reuters.

S&P a redus ratingul Nissan cu o treaptă, de la BBB- la BB+, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară, o mişcare care l-a plasat sub nivelul rfecomandat pentru investiţii.

Totuşi, agenţia a spus că perspectiva ratingului este stabilă, pe baza riscului limitat de scădere a profitabilităţii şi a aşteptărilor că producătorul auto din Yokohama va rămâne cu o disciplină financiară conservatoare şi un bilanţ solid.

”Performanţa companiei a fost slabă de mai bine de trei ani”, a spus agenţia de rating în comunicat, adăugând că impactul întreruperilor lanţului global de aprovizionare cu componentele auto cheie va continua probabil în 2023.

”De asemenea, în a doua jumătate a anului, ne aşteptăm ca reducerea cererii de vânzări de maşini noi în SUA şi Europa va exercita presiuni asupra preţurilor de vânzare”, se arată în comunicat.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…