Spitalul de campanie aflat pe Stadionul CFR din Timişoara va mai rămâne operaţional şi anul acesta – FOTO

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu (PSD) a solicitat Ministerului Apărării Naţionale să păstreze operaţional spitalul de campanie aflat pe Stadionul CFR din Timişoara, care a fost ridicat în 2020 pentru bolnavii depistaţi cu COVID-19.

Prefectul Mihai Ritivoiu a anunţat, miercuri, că Ministerul Apărării Naţionale a aprobat cererea sa.

„Facilitatea Spitalului Militar amplasată pe Stadionul CFR din Timişoara va rămâne operaţională în următoarele luni. În contextul pandemic, la nivel naţional au fost înfiinţate în anul 2020 trei asemenea facilităţi, la Bucureşti, Constanţa şi Timişoara. La început de 2023 se intenţiona închiderea lor, dar am solicitat Ministerului Apărării Naţionale menţinerea spitalului nostru, invocând printre altele şi faptul că Timişoara e capitală europeană a culturii. Am rămas cu facilitatea funcţională, celelalte două închizându-se. Mulţumesc Ministerului Apărării Naţionale pentru sprijin!”, a anunţat Mihai Ritivoiu.

Reprezentanţii Spitalului Militar Timişoara spun că unitatea medicală mobilă a MApN se află în conservare. În acest moment, niciun pacient nu este internat, iar medicii îşi desfăşoară activitatea la Spitalul Militar aflat în centrul oraşului Timişoara, iar în caz de nevoie vor fi detaşaţi în locaţia de pe Stadionul CFR.

În anul 2020, din cauza numărului mare de pacienţi cu COVID-19, a fost decisă ridicarea, la Timişoara, a unui spital de campanie pe Stadionul CFR. Acesta a funcţionat că unitate medicală cu unele întreruperi, până în prezent.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…