Trei firme s-au înscris la licitaţie pentru a transforma un fost cinematograf din Timişoara în Centru Cultural şi Educaţional / Proiect de peste 2,4 milioane lei

TIMIŞOARA | Scris de Liliana Iedu | astăzi, 20:54

Primăria Municipiului Timişoara a anunţat că trei firme s-au înscris la licitaţia pentru transformarea unui fost cinematograf de cartier în Centru Cultural şi Educaţional. Proiectul are o valoare de peste 2,4 milioane lei.

Cele trei firme care s-au înscris la licitaţie sunt: Sulfatim, Audiotech Multimedia Group şi Nedex Grup. Ofertele depuse au intrat în procesul de evaluare.

”Redăm fostul Cinematograf Freidorf locuitorilor din acest cartier. Îl vom transforma într-un centru pentru comunitate, cu servicii culturale şi sociale la care vor putea participa cetăţenii de orice vârstă. Păstrăm şi capacitatea de proiecţie şi vrem să îl dăm în administrarea aceleaşi echipe care a transformat Cinema Victoria într-un real succes, iar partea de servicii sociale vrem să o lăsăm în grija Direcţiei de Asistenţă Socială”, a transmis primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Viitorul Centru Cultural şi Educaţional Freidorf, de pe str. Nicolae Andreescu nr. 97 din Timişoara va fi o clădire multifuncţională cu toate echipamentele şi dotările necesare. Proiectul prevede investiţii în reabilitarea şi dotarea unei clădiri destinate utilizării publice pentru servicii sociale şi activităţi culturale, care va fi integrată în circuitul cultural şi social.

Centrul Cultural şi Educaţional Freidorf va oferi servicii culturale şi servicii sociale de tip Centru de zi pentru asistenţă integrată (informare şi consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocaţională, terapie ocupaţională, educare şi socializare, grupuri suport, servicii medicale de bază etc). Prioritate vor avea persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în această zonă.

Clădirea va avea o scenă spre faţada posterioară, iar de jur împrejurul sălii vor fi gradene mobile cu 80 de locuri în total, inclusiv locuri pentru persoanele cu dizabilităţi. Spaţiul va putea fi reconfigurat în funcţie de necesităţi. La etaj, deasupra zonei de acces, va fi o garderobă, spaţiu de repetiţii pentru actori precum şi o cabină care să asigure suportul tehnic pentru proiecţiile video.

Valoarea totală estimată este de aproape 2,4 milioane de lei fără TVA. Durata de execuţie a lucrărilor este de 15 luni.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…