Val de alerte privind un atentat la metroul din Bruxelles. Poliția verifică mesajele de pe rețelele sociale și ia măsuri de siguranță

Este alertă de securitate la metroul din Bruxells. Poliția a ridicat nivelul de securitate din cauza unor informații legate de posibilitatea unui atac cu bombă. Zeci de mesaje au apărut pe rețelele sociale, avertizând asupra posibilului atentat.

Începând de marți seară, pe rețelele sociale s-au răspândit mesaje care avertizează asupra unui potențial atac în transportul public din Bruxelles.

Forma variază, dar substanța mesajului rămâne aceeași: o „bombă” ar putea exploda în metroul din Bruxelles miercuri, relatează La Libre Belgique.

Centrul Național de Criză, care s-a reunit astăzi, a anunțat că urmărește situația îndeaproape.

„În momentul în care există o potențială amenințare, Centrul de Criză se întâlnește cu partenerii săi – Organismul de coordonare pentru analiza amenințării teroriste și în special poliția federală – pentru a evalua situația și a lua toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța populației”, a anunțat instituția.

Centrul Național de Criză analizează informațiile primite atât prin canalele sale interne, cât și prin surse externe, cum ar fi rețelele sociale.

„Amenințarea este evaluată și vor fi luate măsuri adecvate dacă este necesar”, a spus Centrul.

La rândul său, poliția federală a confirmat pentru La Libre Belgique că un e-mail de „amenințare” a circulat aseară, anunțând un potențial atac care vizează o linie de metrou din centrul orașului Bruxelles.

„Toate serviciile noastre au luat amenințarea foarte în serios”, a spus purtătorul de cuvânt.

Poliția federală a efectuat o operațiune căutare cu câini, în timpul nopții, în zonele potențial vizate, pentru a evalua amenințarea. Rezultatele operațiunii sunt negative, dar serviciile rămân „foarte vigilente”, a precizat poliția.

Editor : M.B.

 » Mai multe informații aici…