Xi Jinping cere armatei să fie pregătită pentru „a câștiga războaie”

China trebuie să-şi îmbunătăţească folosirea resurselor cum ar fi tehnologia, lanţurile de aprovizionare şi rezervele naţionale „pentru a-şi consolida armata şi a câştiga războaie”, a declarat miercuri preşedintele chinez Xi Jinping, care urmează să fie reales formal în acest post în cursul săptămânii, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Consolidarea şi perfecţionarea „capabilităţilor strategice integrate” este o nouă cerinţă stabilită de Partidul Comunist Chinez, le-a spus Xi Jinping reprezentanţilor Armatei Populare de Eliberare, denumirea oficială a armatei chineze, şi ai poliţiei militare în timpul sesiunii anuale a parlamentului. Purtând un costum de culoare kaki militar, Xi Jinping, care anul trecut şi-a asigurat al treilea mandat de lider al partidului comunist, le-a amintit militarilor că ei sunt conduşi de partid.

„China trebuie să folosească mai bine, ştiinţa, tehnologia şi industria pentru a-şi consolida armata şi a câştiga războaie”, a indicat el, îndemnând laboratoarele naţionale să-şi accelereze cercetarea tehnologică militară astfel încât China să nu fie nevoită se apeleze la alte ţări pentru nevoile sale în sectorul Apărării.

Citește și Reuters: China analizează ce a mers prost pentru Rusia în războiul din Ucraina. Ce rol joacă sateliții Starlink și rachetele Javelin

Preşedintele chinez a cerut creşterea flexibilităţii lanţurilor de aprovizionare, intensificarea lucrărilor în infrastructură şi crearea unor rezerve naţionale cu destinaţie militară. El a evocat şi existenţa unor „riscuri strategice” pe care armata chineză trebuie să le aibă în vedere, dar nu le-a precizat.

Într-o altă intervenţie, susţinută în ziua anterioară, Xi Jinping a avertizat că „ţări occidentale, conduse de Statele Unite, au pus în aplicare o politică de îngrădire, de încercuire şi de represiune împotriva Chinei, ceea ce a condus la provocări fără precedent pentru dezvoltarea ţării”.

Editor : R.K.

 » Mai multe informații aici…