Atac masiv, inclusiv cu rachete hipersonice, asupra Ucrainei. Rusia susține că e o răzbunare pentru presupusul atac de la Briansk

Alarmele au sunat joi în toată Ucraina. Rusia a atacat masiv, încă de azi noapte, folosind inclusiv rachete hipersonice Kinjal. Au fost raportate explozii din Odesa și Harkov până la Kiev și în vestul Ucrainei. Guvernatorul Odesei spune că a fost lovită infrastructura energetică, zone din oraș au rămas fără curent și au fost avariate clădiri rezidențiale. De asemenea, primarul Kievului, spune că o explozie în vestul Kievului a ucis doi civili. 40% din locuitorii capitalei nu mai au curent electric și încălzire, în urma bombardamentelor din ultimele ore, a anunțat joi dimineața primarul Vitali Kliciko, relatează The Guardian. Atacurile au deconectat din nou centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, de la rețeaua electrică. În august, când s-a mai întâmplat acest lucru, a fost nevoie de două săptămâni pentru a fi reconectată.

LiveText-ul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

Rachete lansate de ruși din Marea Neagră. Foto: Captură video

Vezi și VIDEO O dronă-kamikaze ucraineană distruge un lansator de rachete rusesc chiar în momentul în care trage împotriva ucrainenilor

Centrala nucleară Zaporojie, reconectată la rețeaua de electricitate 

ACTUALIZARE 17:01 Centrala nucleară Zaporojie a fost reconectată la rețeaua de energie electrică, a anunțat joi compania națională de energie din Ucraina, Ukrenergo.

„Specialiștii Ukrenergo au restabilit furnizarea de energie electrică la centrala nucleară Zaporojie, care a fost întreruptă în urma atacurilor cu rachete de astăzi”, a arătat compania într-un comunicat.

Centrala nucleară fusese trecută pe generatoare diesel în urma penei de curent, iar acum a fost reconectată la rețeaua energetică națională.

Rusia are suficiente resurse pentru a continua războiul în Ucraina încă doi ani (serviciile de informații lituaniene)

ACTUALIZARE 15:40 Rusia are suficiente resurse pentru a continua războiul în Ucraina „la intensitatea actuală” încă doi ani, a declarat joi şeful serviciului de informaţii militare lituaniene, Elegijus Paulavicius, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„Cât timp va putea Rusia să poarte războiul va depinde şi de sprijinul faţă de armata rusă al unor state precum Iran, Coreea de Nord. Dar dacă priviţi la ce are Rusia astăzi, adică rezerve strategice, echipamente, muniţii, armament, ea îl poate duce la intensitatea actuală doi ani”, a estimat în faţa presei responsabilul lituanian.

Rusia susține că bombardamentele sunt „represalii” pentru presupusul atac de la Briansk

ACTUALIZARE 14:15 Rusia a anunţat joi că a efectuat lovituri „masive” în Ucraina ca „represalii” la o presupusă incursiune pe teritoriul său, pe care o impută „sabotorilor” ucraineni.

„Ca răspuns la actele teroriste ale regimului de la Kiev în regiunea Briansk, pe 2 martie, forţele armate ale Federaţiei Ruse au efectuat lovituri masive de represalii”, susține, într-un comunicat, ministerul rus al Apărării, care a precizat că au fost utilizate, între altele, rachete hipersonice Kinjal, potrivit Agerpres.

Informații despre acest presupus atac au fost vehiculate doar de presa rusă. Ucraina a respins orice implicare, spunând că este vorba despre o dezinformare.

Rusia a folosit inclusiv rachete hipersonice de tip Kinjal

ACTUALIZARE 11:06 Rusia a tras joi 81 de rachete –

 » Mai multe informații aici…