CNN publică topul celor mai frumoase 25 de locuri din lume. Dacă includem şi Turcia, 6 dintre acestea sunt în Europa.

CNN precizează că frumuseţea este subiectivă şi nu există o părere unanimă cu privire la cele mai frumoase locuri din lume, dar lista reprezintă un bun început pentru planificarea călătoriilor.

Pădurea Impenetrabilă Bwindi, Uganda

Densă, luxuriantă şi de altă lume, Pădurea Impenetrabilă Bwindi este una dintre ultimele redute ale gorilelor de munte. Câteva sute de exemplare locuiesc în acest parc naţional protejat de UNESCO, iar vizitatorii au posibilitatea de a face drumeţii şi de a se întâlni cu grupurile obişnuite. Totuşi, biodiversitatea sa se extinde mult dincolo de cei mai faimoşi locuitori ai săi. Aproape 350 de specii de păsări şi aproximativ 220 de specii de fluturi pot fi găsite în întinderea sa de 331 de kilometri pătraţi.

Samburu, Kenya

Datorită inaccesibilităţii sale în inima Kenyei, Samburu este un refugiu pentru unele dintre cele mai fermecătoare animale sălbatice din Africa. Pajiştile şi peisajele presărate cu salcâmi din rezervaţia sa naţională găzduiesc girafa reticulată şi zebra lui Grevy, pe cale de dispariţie, precum şi tabăra de pionierat Elephant Watch Camp.

Muntele Toubkal, Maroc

Cu o înălţime de 4.167 de metri, Muntele Toubkal îşi revendică titlul de „acoperişul Africii de Nord”. Drumul spre vârful său trece în zigzag prin văi pustii, pe lângă sanctuare sfinte şi urcă pe câmpuri de zăpadă abrupte înainte de a ieşi pe o creastă care se desprinde pentru a oferi alpiniştilor privelişti de neegalat asupra Munţilor Atlas. Este o lume liniştită, departe de agitaţia din apropiere, în Marrakech.

Parcul forestier naţional Zhangjiajie, China

Primul sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din China, Parcul Forestier Naţional Zhangjiajie din provincia Hunan este cunoscut pentru pilonii săi impunători de gresie. Explorate cel mai bine pe jos, potecile sale din spate reprezintă o modalitate uşoară de a scăpa de aglomeraţie şi de a găsi cele mai bune privelişti. Pe măsură ce coboară ceaţa, este uşor de înţeles de ce această zonă a fost mult timp o sursă de inspiraţie pentru picturile tradiţionale chinezeşti.

Golful Ha Long, Vietnam

Golful Ha Long este una dintre cele mai populare atracţii naturale din Asia de Sud-Est şi unul dintre cele mai frumoase locuri din Vietnam. Cu 1.969 de insuliţe de calcar impunător şi ape adânci şi verzi, care găzduiesc o multitudine de sate plutitoare, acesta este un loc unde timpul se opreşte în loc. Se poate naviga pe bărci de tip junk boat sau pe caiac şi vizitatorii se pot pierde în zonele mai liniştite ale acestui colţ vast şi fascinant al Mării Chinei de Sud.

El Nido, Filipine

La extremitatea nordică a insulei filipineze Palawan, El Nido este baza ideală pentru o aventură de scufundări. Golful Bacuit Bay, în vest, este cel mai bun loc pentru a începe, cu lagune şi golfuri puţin adânci care găzduiesc o gamă incredibilă de viaţă marină. Nici plajele sale nu sunt prea rele: Plaja Nacpan este o adevărată felie de paradis; apele albastre şi nisipul alb imaculat îi satisfac chiar şi pe cei mai pretenţioşi dintre amatorii de plajă,

 » Mai multe informații aici…