Fostă şefă de Resurse Umane de la Spitalul Judeţean Ploieşti, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Fosta şefă de la Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti Florica Preda, trimisă în judecată pentru luare de mită, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă.

Un complet de la Tribunalul Dâmboviţa a găsit-o vinovată pentru infracţiunea de luare de mită pe fosta şefă de la resurse umane din cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti Florica Preda, trimisă în judecată după ce a luat bani pentru a facilita angajarea unor persoane în spital. 

Conform sentinţei pronunţate, joi, Preda a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, instanţa dispunând interdicţia, pentru încă trei ani, a mai multor drepturi, între care şi dreptul de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta. De asemenea, judecătorii au dispus ca Florica Preda să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Biblioteca Judeţeană ”Nicolae Iorga” Ploieşti ori la Hipodromul Ploieşti.

În plus, instanţa a dispus confiscarea de la inculpată a sumelor de 25.450 lei şi 500 euro, dobândite prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi asupra cărora a fost instituit sechestrul asigurător şi care se află depuse în conturile ANABI deschise la Unicredit Bank, pe numele inculpatei.

Preda a fost trimisă în judecată pentru şapte acte de luare de mită, fapte comise în perioada august-octombrie 2021, pentru a facilita angajarea unor persoane pe posturi de asistenţi sau infirmiere. Conform rechizitoriului, ea a primit 10.000 de lei de la o femeie pentru a-i asigura acesteia angajarea ca infirmieră şi 8000 de lei pentru a angaja o asistentă pe secţia care la acel moment era destinată tratării pacienţilor cu COVID. 

În unele cazuri, angajările au avut loc, în timp ce în altele cei care au dat bani nu au fost angajaţi. Mai mulţi dintre cei care au plătit au fost denunţători în dosar.

Sentinţa Tribunalului Dâmboviţa poate fi atacată cu apel.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…