Philip Morris International aniversează 30 de ani de prezență în România: investiții de peste 1 miliard de dolari

Philip Morris International (PMI), companie de top din industria tutunului și pionier în cercetarea și dezvoltarea produselor fără fum la nivel global, a investit peste 1 miliard de dolari în cei 30 de ani de prezență în România. În 1993, PMI a înființat filiala locală, iar în 1997 a demarat construcția fabricii din Otopeni, etapă ce a fost finalizată în anul 2000. Din 2017 aceasta a fost transformată într-o fabrică de ultimă generație pentru produsele din tutun încălzit, în urma unei investiții de 600 milioane de dolari.

În cei 30 de ani de activitate, Philip Morris România și-a dovedit rolul de partener de încredere al statului român, iar acum este pe deplin angajată în misiunea de a construi, prin inovație și cercetare, o Românie fără fum.

Suntem un partener de încredere al statului român

  • Investiții totale în România de peste 1 miliard de dolari
  • 600 de milioane de dolari investiți în transformarea fabricii din Otopeni, din 2017
  • Impact economic anual de peste 927 milioane de euro (0,38% din PIB-ul României)*
  • Taxe, impozite plătite anual în valoare de 2,6 miliarde RON* (1,15% din bugetul de stat)
  • Peste 90% din producția fabricii din Otopeni este exportată în 54 de țări de pe 5 continente

30 ani_Construim o Romanie fara fum

Punem România pe harta inovației

Construirea unui viitor fără fum este cea mai mare provocare din istoria companiei. Viziunea PMI este de a înlocui fiecare țigară cu produse fără fum care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.

De 30 de ani privim spre viitor. O călătorie pe care o parcurgem cu încredere și cu sentimentul că putem construi o Românie fără fum. Suntem prima companie din industria tutunului care a mizat pe știință și inovație, iar viziunea noastră rămâne neschimbată. Ne transformăm din temelii dintr-o companie lider global în industria tutunului într-o companie care dezvoltă produse fără fum, fundamentate științific, cum este IQOS. În această transformare, România joacă un rol esențial, iar acest lucru se reflectă în investiția de peste 1 miliard de dolari la nivel local, din care 600 de milioane de dolari au transformat fabrica PMI din Otopeni într-una dintre cele mai moderne unități de producție din lume.” – Mircea Scăunașu, director general, Philip Morris România.

Mircea Scăunașu, director general, Philip Morris România
Suntem un angajator de top

În urma investițiilor începute în 2017, numărul angajaților a crescut, în medie, cu o rată anuală de 7%, la peste 1.500 de angajați. La nivel național, generăm peste 3.000 de locuri de muncă prin efecte indirecte și induse**. Philip Morris România a primit în 2023 certificarea Angajator de Top pentru al nouălea an consecutiv.

„Privim spre viitor cu hotărâre și speranță. Suntem conștienți că tranziția către un viitor fără fum se poate face doar cu ajutorul oamenilor noștri, cea mai valoroasă resursă a companiei.

 » Mai multe informații aici…