Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa: Ministerul Sănătăţii susţine proiectul Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară, iar finanţarea va fi de la Banca Europeană de Investiţii sau prin Programul Operaţional de Sănătate

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că a discutat, joi, cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre construcţia noului Institut de Medicină Cardiovasculară de la Iaşi, iar proiectul ar putea primi finanţare de la Banca Europeană de Investiţii sau prin Programul Operaţional de Sănătate.

Maricel Popa a precizat, într-un comunicat de presă, că există susţinere din partea Ministerului Sănătăţii pentru proiectul noului Institut de Medicină Cardiovasculară care ar urma să fie construit în localitatea Miroslava situată în apropiere de Iaşi. 

„Am discutat astăzi cu ministrul Alexandru Rafila pe tema construirii Spitalului Regional de Boli Cardiovasculare de la Miroslava. Susţinem proiectul Institutului de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava, construirea unui spital dimensionat în concordanţă cu nevoile, în care costurile să fie transparente şi calculate în mod corect în beneficiul pacienţilor. Există în acest moment susţinere din partea Ministerului Sănătăţii pentru finanţarea noului institut din fonduri de la Banca Europeană de Investiţii sau prin Programul Operaţional Sănătate (POS)”, a afirmat senatorul PSD, Maricel Popa.

Liderul PSD Iaşi a precizat că speră ca revizuirea acestui proiect să fie făcută cât mai rapid şi ”să nu mai avem costuri de peste opt milioane de lei alocate consultanţilor de casă ai PNL Iaşi sau 21 de milioane de lei pentru asistenţă tehnică”. 

”Comparativ, într-un proiect similar, cel al Institutului de Medicină Cardiovasculară din Bucureşti s-au propus zero lei costuri pentru consultanţă şi numai 0,64 milioane de lei pentru asistenţă tehnică. De altfel, bugetul total propus de Consiliul Judeţean Iaşi pentru investiţie a fost de 1,47 miliarde de lei, în vreme ce pentru Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară de la Bucureşti s-au cerut numai 788 milioane de lei, aproximativ jumătate. Costul/pat propus era cu 200.000 de euro mai mare la Iaşi, ca la Bucureşti, iar costul pe metrul pătrat construit era cu 2.500 euro mai mare la Iaşi faţă de Bucureşti”, a afirmat senatorul social-democrat, Maricel Popa.

El consideră că tentativele de politizare pe tema acestui proiect ar trebui respinse din start. 

”Am speranţa că lucrurile se vor calma şi liberalii vor înţelege că nu poţi să faci administraţie numai cu fumigene şi machete. Ieşenii au nevoie de proiecte realiste, fezabile şi de oameni dedicaţi administraţiei, nu de persoane preocupate de păstrarea libertăţii şi a unor vremelnice funcţii”, a declarat liderul social-democraţilor ieşeni, senatorul Maricel Popa. 

Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară de la Iaşi a figurat pe o listă de 42 de proiecte pentru a primi finanţare prin PNRR, dar în final proiectul nu a fost admis, ajungând pe o listă de rezervă.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…