Sindicatul Europol acuză că IPJ Constanţa a dus norma de amenzi la rang de “procedură” şi poliţiştilor li se reproşează că nu au aplicat suficiente sancţiuni / IPJ Constanţa susţine că nu există o normă de amenzi

Sindicatul Europol acuză Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa că a dus norma de amenzi la rang de “procedură” şi poliţiştilor li se reproşează că nu au aplicat suficiente sancţiuni. În replică, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa susţine că nu există o normă de sancţiuni contravenţionale care ar trebui aplicate.

“În mai multe rânduri, organizaţia noastră a demonstrat că încă există şefi a căror singură abilitate este să compare cifrele înregistrate anul trecut cu cifrele înregistrate în anul curent. Aceşti şefi nu au nici măcar competenţele de bază pentru a avea pretenţia de a coordona o structură şi de a avea oameni în subordine. Cu toate acestea e plin de şefi analfabeţi funcţional, în special împuterniciţi şi desemnaţi, în toate structurile Poliţiei Române”, acuză, joi, Sindicatul Europol, într-un comunicat de presă.

Sindicaliştii fac referire la o situaţie de la IPJ Constanţa.

“Căprăria şi norma de amenzi a fost dusă la rang de «procedură». Astfel, poliţistul din stradă este chemat singur în faţa şefului de birou Ordine Publică şi a adjunctului şefului de secţie, care, evident, este un «împuternicit», i se prezintă nişte cifre din care rezultă că e «nasol». I se reproşează că nu a produs suficiente amenzi sau că nu a avut suficiente intervenţii, inducându-i-se în mod direct că trebuie să «vâneze» mai mulţi cetăţeni, după care i se pune în faţă un proces-verbal unde semnează că a luat la cunoştinţă şi că data viitoare se lasă cu sancţiune”, a precizat sursa citată.

Sindicatul Europol susţine că acest stil de management este specific unui CAP.  

“Această veritabilă spălare pe creier a agentului, putem să o plasăm cu succes în vremea comunismului, unde planurile cincinale reprezentau esenţa dezvoltării. Din păcate însă, aceşti doi ofiţeri sunt foarte tineri şi nu au nicio scuză pentru inepţiile şi managementul rudimentar impus. Situaţia operativă şi analizele tehnice nu se reduc la a te raporta la nişte cifre sau la impunerea rigidă a unui număr de contravenţii. Acest stil heirupist de management este specific unui CAP poate (cooperativă agricolă de producţie), unde celor doi ofiţeri li s-ar potrivi de minune funcţia de «şef de grajd» şi unde ar putea aplica aceste tehnici, prin numărarea zilnică a litrilor de lapte produşi de vaci, iar cele care nu s-ar încadra în normă să fie «cercetate disciplinar»”, a explicat Sindicatul Europol.

Acesta prezintă şi un proces verbal în care poliţistului i se reproşează că a aplicat 18 sancţiuni pe lună în loc de 28,9.

“Râdem şi glumim, dar acesta este doar unul dintre multele exemple ale unor semidocţi şi tembeli care au ajuns peste noapte şefi şi care nu au habar despre care este rolul lor sau despre reprezentarea funcţiei pe care o ocupă (…) În aceste condiţii, stimaţi cetăţeni ai Municipiului Constanţa, mare atenţie dacă ajungeţi pe raza Secţiei 2 Poliţie, pentru că poliţiştii de ordine publică sunt obligaţi să aplice câte 28,9 sancţiuni lunar”, a precizat Europol.

Sindicatul a mai afirmat că poliţistul mai este acuzat de şefii lui de faptul că a intervenit la patru cazuri sesizate,

 » Mai multe informații aici…