Artem Berestovyy a absolvit International Business Management School în Olanda, iar pe durata studiilor a lucrat într-o firmă de Private Equity şi a dobândit experienţă în diferite start-up-uri. După absolvire, şi-a început cariera în cadrul Vodafone Germania, unde a gestionat diferite proiecte pentru eficientizarea costurilor, apoi a gestionat proiecte de integrare după achiziţia Kabel Deutschland.
Înainte de a se alătura Vantage Towers România în rolul de director financiar şi administrator al companiei a condus o serie de proiecte de tipul IFRS (International Finance Reporting Standard), dintr-un rol de strategie şi finanţe corporative. Care sunt învăţăturile deprinse în acest parcurs şi priorităţile din rolul actual?
Artem Berestovyy spune că printre realizările lui din rolurile de CFO şi board member la Vantage Towers România se numără gestionarea si transformarea companiei prin metode de tip agile, prin care a crescut numărul de angajaţi cu 500%; dezvoltarea unui model intraprenorial de a face lucrurile prin abordarea proiectelor ca pe propriile afaceri, cu implicaţii nu numai în finanţe, ci şi în domeniul imobiliar, al diversificării portofoliului de active, energetic şi juridic; cât şi contribuţia la listarea Vantage Towers la Bursa de Valori din Frankfurt şi integrarea serviciilor externalizate ale companiei.
Activitatea de bază a Vantage Towers este construirea, operarea şi închirierea infrastructurii pasive operatorilor de reţele mobile (MNO), iar pe lângă turnurile de la sol şi de pe acoperiş, portofoliul companiei include infrastructura pentru acoperire în interiorul clădirilor şi infrastructura pentru celule mici (small cells). În prezent, printre priorităţile companiei se numără extinderea şi consolidarea reţelei de infrastructură pasivă, ca urmare a unui plan build to suit pentru cel mai mare client pe care îl deservesc, dar investesc şi în proiecte de extindere a parteneriatelor cu restul operatorilor de reţele mobile de pe piaţă.
De asemenea, adaugă el, depun eforturi în direcţia de inovaţie, explorând astfel noi produse care pot contribui la evoluţia industriei în care activează. „Cu siguranţă vom sprijini industria de telecomunicaţii în direcţia 5G, o zonă care va necesita resurse relevante din partea operatorilor mobili, dar şi a celor ce gestionează infrastructură, toate aceste eforturi dobândesc sens atunci când ne gândim că suntem parte activă din procesul de transformare digitală a României. Vom investi în continuare în extinderea şi consolidarea reţelei de infrastructură pasivă.
De asemenea, vrem să sprijinim proiecte diferite de modelul tradiţional, dar care au nevoie de reţea şi de infrastructură, proiecte din zona IoT, broadcasting, LoraWan (un protocol de radio transmisii prin care se formează reţele de obiecte inteligente n.red.), soluţii de acoperire indoor, staţii meteo sau senzori de măsurare a calităţii aerului”, detaliază Artem Berestovyy. Resursele lor sunt direcţionate şi către oameni şi proiecte noi care necesită experienţă în domenii conexe industriei în care activează.
„Planificăm să ne consolidăm echipa şi ne-am luat angajamentul că vom susţine fiecare proiect nou cu investitii suplimentare şi în zona de resurse umane”, descrie el planurile de dezvoltare a companiei în perioada următoare. Vantage Towers are în prezent 42 de angajaţi în România,