Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune / Kim Jong Un a ordonat armatei să intensifice exerciţiile pentru a răspunde unui „război real”, dacă este necesar

Scris de News.ro | astăzi, 06:19

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat armatei să intensifice exerciţiile pentru a răspunde unui „război adevărat”, dacă este necesar, a transmis vineri presa de stat, după ce liderul de la Phenian a asistat la un exerciţiu de atac menit să demonstreze capacităţile ţării, relatează Reuters.

Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune în largul coastei sale de vest, a declarat armata sud-coreeană, adăugând că analizează posibilitatea ca Nordul să fi lansat mai multe rachete simultan din aceeaşi zonă.

Fotografiile publicate de agenţia de presă nord-coreeană KCNA relevă că cel puţin şase rachete sunt lansate în acelaşi timp.

KCNA a transmis că o unitate pregătită pentru „misiuni de atac” a tras o „salvă puternică în apele vizate” şi şi-a demonstrat capacitatea de a „răspunde un război real”.

„(Kim) a subliniat că subunităţile de asalt ar trebui să fie strict pregătite pentru cea mai mare perfecţiune în îndeplinirea celor două misiuni strategice, prima de a descuraja un război şi a doua pentru a lua iniţiativa în război, prin intensificarea constantă a diferitelor simulări. pentru război adevărat…”, a relatat KCNA.

Kim a fost însoţit de fiica sa, care a apărut recent la o serie de evenimente majore.

Cele mai recente lansări de rachete au avut loc în momentul în care Statele Unite şi Coreea de Sud urmau să demareze exerciţii militare la scară largă cunoscute sub numele de Freedom Shield, săptămâna viitoare. Coreea de Nord a calificat exerciţiile aliaţilor drept o repetiţie pentru invazie.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…