Încă un mister pe Marte: Oamenii de ştiinţă descoperă cercuri ciudate pe Planeta Roşie

Oamenii de ştiinţă rămân nedumeriţi după ce au observat mai multe cercuri pe Marte. Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) al agenţiei spaţiale a observat aceste forme în timp ce studia modul în care gheaţa se topeşte la sfârşitul iernii marţiene.

„Dunele de nisip de multe forme şi dimensiuni sunt comune pe Marte. În acest exemplu, dunele sunt aproape perfect circulare, ceea ce este neobişnuit”, explică NASA.

Oamenii de ştiinţă rămân nedumeriţi după ce au observat mai multe cercuri pe Marte. Cercetătorii de la NASA numesc aceste formaţiuni dune de nisip „neobişnuite” aşezate pe suprafaţa Planetei Roşii, despre care ei spun că sunt „aproape perfect circulare”.

Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) al agenţiei spaţiale a observat aceste forme în timp ce studia modul în care gheaţa se topeşte la sfârşitul iernii marţiene.

„Dunele de nisip de multe forme şi dimensiuni sunt comune pe Marte. În acest exemplu, dunele sunt aproape perfect circulare, ceea ce este neobişnuit”, explică NASA într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

 » Mai multe informații aici…