Mai multe persoane au fost ucise cu focuri de armă, iar altele rănite, în Hamburg

Mai multe persoane au murit și alte câteva au fost rănite în urma unor împușcături în Hamburg, nordul Germaniei, relatează dw.com. Atacul armat a avut loc joi seara, în jurul orei 21:00 (ora locală).

ACTUALIZARE 00:17, vineri 10 martie – Autorul atacului armat s-ar putea afla printre persoanele decedate, a indicat poliţia din Hamburg, scrie AFP, citată de Agerpres.

Sunt „indicii că un autor s-ar putea afla în clădire, posibil chiar printre morţi”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru postul de televiziune NTV.

Știrea inițială:

Poliția din Hamburg a transmis într-un tweet că o operațiune de amploare este în desfășurare în zona Alsterdorf.

Potrivit mai multor relatări din presa germană, împușcăturile au avut loc la un centru al Martorilor lui Iehova, și cel puțin șapte persoane ar fi fost ucise în incidentul armat.

La fața locului au intervenit mai multe ambulanțe, iar poliția germană îl caută pe atacator, relatează presa locală.

„Toți cei decedați prezintă răni prin împușcare”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Autoritățile spun că motivul pentru care s-a tras în timpul unui eveniment al Martorilor lui Iehova nu este clar în acest moment. „Până acum, nu există informații sigure despre motivul crimei”, a scris poliția pe Twitter.

Cetățenii care locuiesc în apropiere au fost avertizați să nu-și părăsească locuințele în timpul operațiunii desfășurate de forțele de poliție.

De asemenea, polițiștii nu știu dacă a fost un singur atacator, sau mai mulți, dar cred că făptuitorul nu a fugit din zonă.

Editor : Liviu Cojan

 » Mai multe informații aici…