Ministerul Agriculturii: Lipsa apei a declanşat campania de irigat pe anul 2023. Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare a început campania de irigat în judeţul Olt

BUCURESTI | Scris de Alina Oprea | astăzi, 15:20

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare a început campania de irigat în judeţul Olt, până la această dată fiind irigate culturi de grâu, rapiţă, orz şi lucernă, anunţă Ministerul Agriculturii, care precizează că lipsa apei a declanşat campania de irigat pe anul 2023.

”Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare a început, în data de 9 martie 2023, campania de irigat în judeţul Olt, până la această dată fiind irigate culturi de grâu, rapiţă, orz şi lucernă. Astfel, la solicitarea OUAI-urilor din cadrul amenajărilor de irigaţii Dăbuleni Potelu Corabia, ce administrează o suprafaţă de 10.928 ha şi Sadova Corabia, cu o suprafaţă administrată de 19.050 ha, au fost irigate 490 de hectare de grâu, 343 de hectare de rapiţă, 980 de hectare de lucernă şi 350 hectare de orz”, anunţă Ministerul Agriculturii.

MADR, prin structurile teritoriale, încurajează şi sprijină toţi fermierii să încheie contracte pentru livrarea apei pentru irigaţii, pentru a putea asigura astfel un nivel corespunzător de umiditate a solului, care să stimuleze creşterea productivităţii agricole.

”Sistemul de irigaţii este într-o continuă refacere şi avem lucrări la nivelul întregii ţări în desfăşurare, tocmai pentru a pune la punct acest sector fără de care nu se va mai putea face performanţă în viitor, ţinând seama de schimbările climatice care îşi fac din ce în ce mai mult simţită prezenţa în România”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Introducerea apei pe canalele de aducţiune ce asigură necesarul de apă pentru irigaţii se realizează pe măsura solicitărilor, concretizate pe bază de comenzi ferme, în urma încheierii contractelor multianuale sau sezoniere.

Astfel, pe măsură ce se vor primi noi solicitări de apă de la beneficiarii cu care ANIF are încheiate contracte de irigaţii sau se vor încheia noi contracte, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare va continua să pună în funcţiune noi aducţiuni. Din solicitările transmise, până la finalul lunii martie, campania va fi extinsă în alte cinci judeţe.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…