Niculae Bădălău, plasat sub control judiciar / Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă

Fostul vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi Niculae Bădălău a fost plasat, vineri seară, sub control judiciar, decizia Curţii de Apel fiind definitivă.

”(…) admite contestaţiile formulate de inculpaţii Bădălău Niculae şi Matache Elena, împotriva încheierii din data de 28.02.2023, pronunţată de Tribunalul Giurgiu în dosarul nr. 1977/122/2022/a1.4. Desfiinţează încheierea din data de 28.02.2023, pronunţată de Tribunalul Giurgiu în dosarul 1977/122/2022/a1.4 şi, rejudecând, dispune: (…) înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Bădălău Niculae cu măsura controlului judiciar”, se arată în minuta instanţei.

Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul Bădălău Niculae trebuie să respecte obligaţile prevăzute de art. 215 alin. 1 C.p.p, şi anume:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie competent – cel în circumscripţia căruia se află domiciliul inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

”(…) impune inculpatului ca, pe durata controlului judiciar, să nu părăsească limita teritorială a României fără încuviinţarea prealabilă judecătorului de cameră preliminară/instanţei de judecată şi să nu comunice, direct sau indirect, cu martorul Păsat Dan şi inculpata Matache Elena”, au mai decis judecătorii. 

”Dispune punerea în libertate a inculpatului Bădălău Niculae, dacă nu este arestat în altă cauză”, se mai arată în minută.

De asemenea, Elena Matache, care era în arest la domiciliu, a fost plasată sub control judiciar.

Decizia magistraţilor este definitivă.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…