Parisul, sufocat de gunoaie în urma grevelor. Macron promite în continuare că va promulga legea care crește vârsta de pensionare

Pe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului, iar livrările de combustibil au fost blocate la rafinării. Aceste servicii esențiale sunt suspendate de lucrătorii care se opun reformei pensiilor, potrivit Reuters. În acest timp Emmanuel Macron refuză să discute cu sindicatele și spune că reforma trebuie să continue.

Pe măsură ce dezbaterea despre reformă a continuat în Senat, lucrătorii au blocat vineri livrările de combustibil, blocând rafinăriile TotalEnergies și Esso, în timp ce alimentarea cu energie a fost întreruptă, iar întreținerea unor reactoare nucleare EDF a fost amânată.

În ceea ce privește salubrizarea, până acum, impactul nu a fost major, deoarece vremea rece a împiedicat gunoiul din Paris și din alte orașe să miroasă. Și benzinăriile sunt blocate, deoarece șoferii și operatorii stațiilor de combustibil au întrerupt lucrul.

Pe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: Profimedia

Pe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: ProfimediaPe zi ce trece, gunoiul se adună tot mai mult pe străzile Parisului. Foto: Profimedia

,

Sindicatul CGT de la rafinăria Donges a TotalEnergies a declarat că greva va continua cel puțin până joi,

 » Mai multe informații aici…