Soarta Euroins va fi decisă în luna martie. Întrebarea este câţi bani va cere ASF bulgarilor la capital

Toată piaţa asigurărilor aşteaptă raportul Au­torităţii de Supra­ve­ghere Finan­ciară (ASF) privind necesarul de capital al Euroins, dar momentan controlul este încă în desfăşurare în cadrul companiei de către repre­zentanţi ai ASF.

Toată piaţa asigurărilor aşteaptă raportul Au­torităţii de Supra­ve­ghere Finan­ciară (ASF) privind necesarul de capital al Euroins, dar momentan controlul este încă în desfăşurare în cadrul companiei de către repre­zentanţi ai ASF. Cert este că soarta Euroins va fi decisă la finalul lunii martie, iar întrebarea pe buzele tuturor este de câţi bani va fi nevoie să aducă bulgarii la capitalul Euroins România.

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, a spus pentru ZF că acţiunea de control nu este finalizată, iar la momentul oportun se va comunica tot ceea ce legea va permite să se comunice. Între timp, Nicolae Ciucă, premierul României, ar fi solicitat să discute cu şefii ASF pentru a vedea exact care este situaţia din piaţă, menţionând că ar exista două variante, fie Euroins intră în insolvenţă, fie ASF va oferi suficient spaţiu pentru a se putea recapitaliza, conform informaţiilor apărute în spaţiul public. Deşi controlul ASF nu este încă finalizat, suma de care Euroins România ar avea nevoie la capital şi care este ve­hi­culată se ri­dică la 400 mil. euro, iar la finalul lunii martie toată piaţa va aştepta să se decidă soarta companiei.

 » Mai multe informații aici…