Trei motive surprinzătoare pentru care nu te simți fericit

Trei motive surprinzătoare pentru care nu te simți fericit / Foto: Pixabay, de Khusen Rustamov

În articol găsești 3 motive surprinzătoare pentru care nu te simți fericit.

Senzația de gol și goliciune poate duce la un diagnostic de depresie și de multe ori acest lucru se întâmplă după mai multe indicii că ceva nu este în regulă. Dar uneori te simți doar deprimat și poate fi mai greu să cauți motivele pentru care pur și simplu nu ești atât de vesel pe cât ai vrea să fii. Experții au spus pentru Insider că există multe semne care pot explica de ce nu te simți fericit. Iată câteva dintre cele mai surprinzătoare.

Nu trăiești momentul

Gândirea exagerată la ceea ce s-a întâmplat și la ceea ce urmează să se întâmple poate însemna că s-ar putea să nu te lași niciodată într-un somn profund, astfel încât să nu te trezești simțindu-te împrospătat și revigorat.

„Dacă te gândești mereu la viitor și la trecut, nu petreci prea mult timp în acest moment”, a spus psihologul Carolin Müller pentru Insider.

„Într-un fel, fericirea este strâns legată de trăirea momentului”, a spus ea. Creierul nu prea știe diferența dintre o emoție pe care o simți acum și una pe care o retrăiești în mintea ta.

„Dacă te gândești la situație, poți avea toate aceste sentimente din spate și apoi să revii – poți simți din nou mânia în stomac sau în piept”, a spus Müller.

Te gândești exagerat de mult

Unii oameni își lasă întotdeauna mintea să sară la cele mai proaste concluzii posibile. Acest obicei este cunoscut sub numele de gândire catastrofală. Linda Blair, psiholog clinician și editorialist la Telegraph, a declarat că catastrofizarea este un obicei inutil în care oamenii cad într-un fel.

Ca orice obicei, catastrofizarea este greu de combătut, a spus Blair. Obiceiurile sunt înrădăcinate și, în multe cazuri, oamenii s-au comportat la fel de ani de zile, poate decenii. Blair a spus că un obicei prost este întotdeauna gata să revină în viața ta, mai ales când devii foarte emoționat, dar soluția este să înveți să fii rațional și calm.

„Trebuie să fii amabil cu tine însuți și să fii răbdător și să recunoști cu cât ești mai emoționat, cu atât este mai probabil să nu-ți amintești să faci bine. Atunci, când suntem nemișcați și suntem calmi, iar lucrurile sunt reglementate, avem șansa să fim logici”, a spus Blair.

Ceea ce faci cu gândurile negative, poți face și cu gândurile pozitive, a spus Müller

„Poți să te gândești la ceva cu adevărat frumos care ți s-a întâmplat. Cum ai cunoscut pe cineva foarte drăguț sau ai avut o zi bună la serviciu”, a spus ea. 

Ești într-o relație greșită

Uneori, nefericirea poate proveni din faptul că te afli într-o relație greșită, dar îți este teamă să fii singur. Briana L. Severine, fondatorul Sanare Psychosocial Rehabilitation,

 » Mai multe informații aici…