UPDATE – Cel puţin şase morţi şi şapte răniţi grav după un atac armat la un centru religios din Hamburg

HAMBURG | Scris de News.ro | astăzi, 00:03

Cel puţin şase persoane au murit şi peste 20 au fost rănite, între care şapte grav, în urma unui atac armat care a avut loc joi seara la un centru al Martorilor lui Iehova din oraşul Hamburg, în nordul Germaniei, relatează Reuters şi BBC.

UPDATE – Potrivit Focus, serviciile de urgenţă au auzit focuri de armă în interiorul clădirii chiar de la locul faptei. Mai multe persoane au fost găsite acolo. Nu este clar dacă autorul crimei se afla printre ele.

Poliţia spune că nu există niciun indiciu cu privire la un autor fugar al crimei. Nu este clar dacă acest lucru înseamnă că autorii sunt morţi sau arestaţi, scrie Focus.

Anterior, presa locală a transmis că autorii ar fi fugit de la locul atacului şi ar fi căutaţi de poliţie.

UPDATE – Potrivit publicaţiei Bild, ar fi şapte morţi şi opt răniţi, în timp ce Focus scrie că ar fi fost găsite cel puţin şase persoane decedate, şapte răniţi grav şi 17 răniţi uşor.

„Până în prezent nu există informaţii confirmate privind motivul crimei”, a scris poliţia pe Twitter. „Vă rugăm să nu împărtăşiţi nicio ipoteză neconfirmată şi/sau să nu răspândiţi zvonuri”, îndeamnă autorităţile populaţia.

Nu se ştie, de asemenea, dacă este vorba despre unul sau mai mulţi atacatori, dar aceştia au fugit. 

Atacul ar fi avut în sala clădirii situate pe strada Deelböge, la sud de aeroport. Oamenii au fost între timp evacuaţi de acolo.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

O alertă a fost trimisă pe aplicaţia federală de avertizare, NINAwarn, că în jurul orei 21:00 (22:00, ora României), anunţându-i pe localnici că „unul sau mai mulţi autori necunoscuţi au tras asupra unor persoane într-o biserică”.

Poliţia din Hamburg a transmis pe Twitter că are loc o operaţiune majoră în cartierul Alsterdorf. Autorii ar fi fugit şi sunt căutaţi.

Serviciile de urgenţă şi medicii se află la faţa locului.

Locuitorii din apropiere au fost sfătuiţi să nu-şi părăsească locuinţele pe fondul operaţiunii în curs.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Mai multe informații aici…